Kávový dort s kávovou šlehačkou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto:
    • 2
      ks vejce
    • 120
      g cukr krupice
    • 120
      g hladká mouka
    • 1,5
      lžička kávová sedlina (lógr)
    • 1,5
      lžička prášek do pečiva
    • 120
      ml smetana ke šlehání
    • tuk průměr 20 - 22 cm
  • Kávová šlehačka
    • 500
      ml smetana ke šlehání 33% tuku a víc
    • 2
      lžíce moučkový cukr dle chuti, cca
    • 24
      g capuccino dle chuti nebo Latte... 14 -

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Korpus: vejce vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme kávovou sedlinu a smetanu, mouku s kypřidlem a vše dobře promícháme. Těsto nalijeme do připravené formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dorůžova. Vyzkoušíme špejlí. Po zchladnutí prokrojíme, pokapeme likérem a potřeme vnitřek i vršek dortu kávovou šlehačkou. Necháme zchladnout a proležet.
2
Kávová šlehačka: smetanu nalijeme do vyšší nádoby, přisypeme moučkový cukr a rozpustné latte nebo cappuccino dle vlastní chuti a vyšleháme tuhou šlehačku. Pokud máme smetanu s nižším obsahem tuku, můžeme přidat i ztužovač šlehačky. Množství kávy záleží na chuti každého. Pokud dáme jen 14 gramů (1 sáček, porci), šlehačka bude mít jen lehký kávový nádech.
3
Před podávání můžeme dozdobit čokoládovou přízdobou nebo kávovými zrny, ale to jsem už bohužel vyfotit nestihl :-) .

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.