Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy (dort)

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Korpus 20 x 36 cm
    • 7
      ks vejce
    • 7
      lžíce olej
    • 7
      lžíce černá káva i se sedlinou - zamíchaná
    • 260
      g polohrubá mouka
    • 200
      g cukr krupice
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • máslo na vymazání formy
    • hrubá mouka na vysypání formy
    • kávový likér - není nutný
  • Vnitřní náplň
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 200
      g pomazánkové máslo nebo mascarpone, tvaroh, lučina...
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • 3
      lžíce capuccino dle chuti, 2 -
    • 3
      lžíce moučkový cukr dle chuti, cca 2 -
  • Vrchní smetanová vrstva
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • 3
      lžíce capuccino dle chuti, 2 -
    • 2
      lžíce moučkový cukr dle chuti (není nutný), cca 1 -

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Korpus: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a zamíchanou kávu, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem, dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z vyšlehaných bílků.
2
Těsto nalijeme do připraveného vyššího plechu nebo velké dortové formy (35 cm), rovnoměrně rozprostřeme a dáme péct do předehřáté trouby na 170 stupňů dozlatova. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit.
3
Korpus necháme částečně zchladnout, vyklopíme a po úplném vychladnutí prokrojíme, pokapeme likérem a naplníme. Na přiklopený druhý díl korpusu naneseme smetanovou vrstvu, uhladíme, dáme do chladna proležet, nejlépe přes noc.
4
Náplň: smetanu vyšleháme s cukrem, capuccinem a ztužovačem. Před koncem šlehání zašleháme i pomazánkové máslo (mascarpone...).
5
Smetanová vrstva: smetanu vyšleháme s cukrem, ztužovačem a capuccinem.
6
Po proležení a vychlazení pokrájíme na požadované kostky, trojúhelníky či obdélníčky. Před podáváním dozdobíme špetkou sypkého capuccina, čokoládovou přízdobou v podobě kávových zrn...
7
Řezy (dort) jsou snadné a velmi dobré. Zvládne je i úplný začátečník.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Stáňa
    Stáňa |

    25. 11. 2016 17:08

    Skvělá záležitost! Děkuji ze recept.

  • Jitka
    Jitka |

    30. 5. 2016 09:48

    Byly výborné <3 :-*

  • malawi
    malawi |

    26. 4. 2016 20:08

    take jsem si upravila mnozstvi podle sveho pekace. rezy jsou vynikajici.

  • Anna Loucká
    Anna Loucká |

    6. 3. 2015 16:46

    Já chci strašně moc poděkovat za tyhle řezy, se kterými jsem oslnila všechny co přišli na oslavu manželových narozenin.

  • Miroslava Nedomanská
    Miroslava Nedomanská |

    11. 10. 2014 11:23

    Nemám formu vašich rozměrů a tak jsem byla včera nucená dělat z půldávky do formy na dort. Vypadá to moc dobře, krém s kapučínem nemá chyby a buchta je hezky vláčná. Děkuji

Abecední seznam: