Kávovo-ořechový dort (korpus) - dvoupatrový

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Korpus 23 a 12 cm
    • 7
      ks vejce
    • 250
      g moučkový cukr nebo jemný krupicový
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 12
      lžíce olej
    • 14
      lžíce teplá káva i se sedlinou
    • 100
      g mleté vlašské ořechy
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva necelý
    • máslo na vymazání forem
    • hrubá mouka na vysypání forem

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej a kávu: 7 lžic čisté černé kávy a 7 lžic zamíchané kávy (i se sedlinou). Promícháme, přidáme namleté ořechy (lze i lískové), mouku s kypřidlem a opět dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme i vyšlehaný sníh z bílků. Těsto nalijeme do připravených forem, dáme na je na plech a vložíme péct do předehřáté trouby na 170 stupňů dozlatova. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit.
2
Korpusy necháme zchladnout, pak rozkrojíme, pokapeme kávovým (oříškovým) likérem nebo rumem, promažeme krémem (marmeládou), potřeme obvody, které můžeme obalit v oříšcích či čokoládě, dozdobíme dle vlastní fantazie čokoládovou nebo marcipánovou přízdobou.
3
Na zdobení používám krém podle receptu "vanilkový a kakaový krém na dorty, řezy, věnečky...", kde do pudinku během vaření přidám lžičku černé kávy, pak už podle receptu moučkový cukr, máslo...
4
Na klasický jednopatrový dort (řez) o průměru 22 cm postačí poloviční dávka těsta na korpus.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.