Kávovo-ořechová roláda

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • 120
      g cukr krupice
    • 3
      lžíce olej
    • 5
      lžíce teplá voda nebo káva
    • 50
      g mleté vlašské ořechy
    • 120
      g polohrubá mouka
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • pečící papír
  • Krém
    • 200
      g máslo nebo máslová Hera
    • 140
      g moučkový cukr
    • 80
      g mleté vlašské ořechy
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 2
      lžíce černá káva i s logrem, dle hustoty krému, cca
  • Dále
    • dětské piškoty
    • černá káva
    • hnědý rum
    • mleté vlašské ořechy nebo jádra na dozdobení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme vodu a olej. Přisypeme mouku s kypřidlem a ořechy, dobře promícháme a vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dorůžova. Nepřesušit!
2
Ještě teplou roládu srolujeme a necháme vychladnout. Pak rozvineme, opatrně sundáme pečící papír, potřeme krémem (část necháme na potření povrchu) a na okraj rolády naskládáme dvě až tři řady piškot namočených v kávě ochucené rumem. Opět pevně zavineme a necháme v chladnu ztuhnout.
3
Pak potřeme i povrch rolády, který dozdobíme mletými ořechy nebo půlkami jader a opět dáme do chladna proležet, nejlépe přes noc. Pak krájíme na plátky a podáváme.
4
Krém:
5
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, vmícháme ořechy, rum a kávu i s logrem dle hustoty krému.

Komentáře k receptu

  • Stáňa
    Stáňa |

    20. 7. 2016 15:02

    Při pohledu do cukrářské vitríny jsem si vždycky říkala,že tohle nikdy nedokážu a dneska jsem to dala se vším všudy.Je(jsem) dokonalá :-D Děkuji O:-)

  • Iveta Valchářová
    Iveta Valchářová |

    19. 5. 2015 10:35

    Vypadá i chutná úžasně a přitom na ní není nic složitého. Děkuji za recept, roládu mohu jen doporučit.