Dušené vepřové na provensálském koření

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jana Hamalova

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g vepřová plec
    • 200
      g žampiony
    • 5
      ks rajčata 4-5 větší
    • 300
      g cuketa nahrubo nastrouhaná - na zahuštění
    • 2
      kelímek zakysaná smetana malá
    • 1
      lžíce provensálské bylinky
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 4
      lžíce olej
    • 1
      ks cibule větší
    • 100
      ml červené víno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na olej dáme nakrájenou cibuli, na kostky pokrájené maso, osolíme, popepříme a necháme dusit. Po chvíli přidáme na malé kostičky nakrájená rajčata, na plátky nakrájené žampióny, přidáme cuketu, víno a provensálské koření. Dusíme do měkka. Na závěr zamícháme smetanu a ještě chvilku podusíme.
2
Jako příloha - dušená rýže.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • jiri.eder@eders-tc.cz
    jiri.eder@eders-tc.cz |

    23. 8. 2014 17:15

    Výborné

  • Krista
    Krista |

    14. 7. 2011 12:02

    Včera jsem vyzkoušela a opravdu chálím :), zase něco trochu jiného a bez mouky! SUPER

  • Michaela Kořánová
    Michaela Kořánová |

    1. 11. 2008 13:11

    Tak jsem dělala dnes znovu - tentokrát z kuřecího a musím říci, že fakt VÝBORNÉÉÉ.

  • Jaroslav Horecký
    Jaroslav Horecký |

    12. 7. 2008 14:32

    Jdu to zkusit, po jídle dám vědět.už se na to těším!

  • Myš
    Myš |

    1. 7. 2007 16:54

    Vařila jsme dnes k oběcu, recept jsem dodržela přesně a všem moc chutnalo. Taky bych moc chtěla pochválit nápad zahušťování nastrouhanou cuketou ! Díky za výborný recept !

  • Jarka Mastilová
    Jarka Mastilová |

    12. 3. 2007 13:35

    Už jsem vyzkoušela a bylo to dobré.Dala jsem jen o trochu méně provensálského koření,protože je dost aromatické a my na to nejsme zvyklí.

  • isabel
    isabel |

    20. 11. 2006 12:36

    vyborne uz napoprve,jako od maminky.

Abecední seznam: