Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: michsamant

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      hrnek arašídy nesolené
    • 1
      ks chilli papričky sušená
    • 1
      lžička koriandr - mletý
    • 200
      ml kokosové mléko
    • 2
      ks rajčata
    • 50
      ml voda
    • 1
      lžička ghí plná
    • 3
      ks kuřecí maso vykoštěná stehna s kloubem
    • 3
      ks cibule
    • sůl
    • 1
      hrst koriandr sekaná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na suché pánvi opečeme arašídy a sušenou chilli papričku do hněda, uvolní se krásná vůně. Potom oheň vypneme a na horkou pánev přidáme mletý koriandr, promíecháme a zalejeme kokosovým mlékem. Dobře promícháme a necháme vychladnout. Vychladnutou směs rozmixujeme spolu s nakrájeným rajčetem a 50 ml vody na kaši.
2
Vo woku zahřejeme ghí, orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli tak, aby byla průsvitná.
3
Potom cibuli "uhneme" na kraj woku a přidáme kuřecí maso nakrájené na kousky. Když ho vložíme do pánve, nemícháme ho, necháme ho na silném ohni opéct asi 4 minuty z jedné strany, potom maso obrátíme a opečeme bez míchání z druhé strany.
4
Přidáme sůl, nakrájené druhé rajče a garam masala, promícháme.
5
Přidáme arašídovou kaši, promícháme a na mírném ohni, zakryté povařáme dalších 10 minut.
6
Hotové jídlo posypeme koriandrovou natí.
7
Objem hrnečku, který sem použila jako odměrku ma 280 ml.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • BARBARELLA01
    BARBARELLA01 |

    3. 3. 2012 13:22

    super...dávám 1 ;-)

  • humanoid
    humanoid |

    5. 10. 2011 18:01

    VÝBORNÉ!!!!!!!! Děkuju za recept, už jsem zařadil do oblíbených, bohužel takovýchto receptů, které by příliš nepočešťovali exotické chutě tu člověk moc nenajde... Naposledy mě tu stejně chytl recept na "vindaloo - pořadnej indickej vypalovák"

  • cuoco
    cuoco |

    5. 10. 2011 11:56

    super, ako ma byt krasny recept ale tu sa take neocenuju .

Další doporučené recepty: