Kuřecí Vindalů

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: yosi

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g kuřecí maso
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžička kari
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      kelímek smetana 30% a více
    • 1
      špetka bazalka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks pepř celý kulička

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na pánvi zprudka osmahneme osolené kuřecí maso, přidáme utřený česnek a sojovou omáčku. Po chvilce přilijeme smetanu, přudáme kari dle chuti. Prováříme dokud smetana nezhoustne.
2
Můžeme podávat jako polevu na těstoviny, rizoto, nebo jen tak s chlebem (pro tento případ doporučujeme mít šťávu co nejhustější).
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Karolína
    Karolína |

    16. 2. 2012 17:53

    vzkaz pro Romana:vindaloo lze připravovat různými způsoby do původního se třeba brambory vůbec nepřidávají:-))výborna pikantnější varianta je třeba s jalapenosky :-)

  • Roman
    Roman |

    24. 3. 2011 15:00

    Možná by to mohlo bejt dobrý, ale s vindaloo to nemá vůbec nic společnýho. V něm je kromě masa nejdůležitější zázvor a chilli, dále brambory. Naopak smetana, bazalka a sojová omáčka tam nemaj vůbec co dělat. Nechci pomlouvat tento pokrm, ale autor by to měl pojmenovat úplně jinak. To můžeme rovnou svíčkový říkat guláš :-)

  • tomasek
    tomasek |

    3. 12. 2010 20:17

    Tohle jsem chtěl udělat už hodně dlouho a jsem rád, že jsem našel recept. Bylo to výborné, rychlé a snadné. Budu si to muset dělat častěji.

  • Jitka Živná
    Jitka Živná |

    5. 6. 2008 12:03

    Tenhle recept má u nás doma neuvěřitelný úspěch, takže posílám velkou pochvalu. Doporučuji ho každému na potkání :)

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    20. 8. 2006 06:16

    Jitko: sůl se dává na maso,jak je napsáno v receptu,popřípadě můžete podle chuti asi osolit i tu omáčku.No a s tou bazalkou a pepřem mě nenapadá nic jiného než chvíli povařit v té smetanové omáčce.:o)

  • Jitka Čupová
    Jitka Čupová |

    19. 8. 2006 13:14

    Milý Josefe, díky za recept. V postupu nepíšete, co s tou bazalkou a pepřem (?) a kdy se přidává sůl? Díky za info, J.Č.