• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Info.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • Orbion.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MojeZdraví.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dýně Vánoční cukroví
    • Recepty.cz
    • Arašídové cukroví
    Napište svůj komentář k receptu

    Arašídové cukroví

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.4
    hodnotilo: 31
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Arašídové cukroví
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 125
        g arašídy nesolené
      • 125
        g moučkový cukr
      • 125
        g hladká mouka
      • 1
        ks žloutek
      • 125
        g máslo

    Postup přípravy receptu

    1
    Arašídy jemně umeleme a z uvedených surovin zpracujeme těsto, které necháme v ledničce odpočinout. Poté vyválíme plát malinko hrubší než jako na linecké a vykrajujeme kolečka. Klademe na pečící papír a upečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C dorůžova. Po dvou slepujeme rybízovou marmeládou. Vrch potřeme nebo postříkáme čokoládou a zdobíme podle uvážení - půlkou mandle, půlkou arašídového oříšku, barevným posypem, čokoládovou rýží...
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Arašídovo-banánové chia

    Arašídovo-banánové chia

    Pizza z arabského chleba

    Pizza z arabského chleba

    Arabský chléb - Pide

    Arabský chléb - Pide

     
    Vyzkoušeli recept

    Komentáře k receptu

    Tito kuchaři vyzkoušeli recept:
    caddi caddi
    ohnoutik ohnoutik
    marek123456789 marek123456789
    janahejd janahejd
    MartikK MartikK
    Jajulenas Jajulenas
    nickie nickie
    Zuzkagita Zuzkagita
    delfie delfie
    allena89 allena89
    • allena89
      allena89 | 18. 12. 2013 10:24

      Výborné, voňavé a křehké. Jen se těsto hůř vyvalovalo.

    • Veronika
      Veronika | 13. 11. 2013 16:48

      Chtěla jsem se zeptat, na jak dlouho dáváte to těsto do ledničky? Děkuju :)

    • delfie | 16. 10. 2013 14:10

      výborné doporučuji

    • Zuzkagita | 9. 12. 2012 09:37

      Moc dekuji za vyborny recept..Delam 3 davky :-))Manzel a dcera take moc chvali.

    • Cukrářka Hanka
      Cukrářka Hanka | 28. 10. 2012 11:55

      Vypadá to nádherně, určitě vyzkouším :-)

    • karolína
      karolína | 10. 10. 2011 10:35

      mňamka! ;-) <3

    • Jajulenas | 10. 6. 2011 11:07

      Naprosto nepřekonatelné.Mazala jsem to krémem,sice to je kalorická bomba, ale tomu se nedá odolat.

    • MartikK
      MartikK | 10. 3. 2011 13:13

      Výborné cukrovíčko, já je slepuji Nutellou.

    • teanoa
      teanoa | 12. 2. 2011 09:23

      :-$ :-[ super

    • janahejd | 22. 1. 2011 16:59

      Take jsem delala z arasidoveho masla, slo to dobre, i vyvalovani i vykrajovani, na me to bylo trochu moc sladke, tak priste uberu cukr... slepovala jsem rybizovou marmeladou, pulku jsem udelala s cokoladovou polevou, ale detem vic chutnali s obycejnou cukrovou polevou z vody a cukru, pro ne neni cukru nikdy dost :)

    • Martina
      Martina | 12. 1. 2011 21:07

      ;-)

    • caddi
      caddi | 27. 12. 2010 12:25

      Me osobne az tak nechutnaji , ne , ze by me nechutnali , ale neumlatim se po tom , za to memu muzi a synovi .... do tech to pada jak do studny :-D

    • Martina
      Martina | 22. 12. 2010 10:58

      Děkuji za pochvaly, jsem ráda, že vám chutná :-)

    • ohnoutik | 20. 12. 2010 20:32

      bombastické,všem doporučuji. :-)

    • caddi
      caddi | 17. 12. 2010 08:08

      skvele , ... jen je lepe delat tensi na plech , opravdu se roztekaji

    • caddi
      caddi | 17. 12. 2010 08:02

      delala jsem je tensi od zacatku , prave proto , ze jsem tusila ze by se roztekaly ;-) ....... jsou krehka , ale vynikajici

    • caddi
      caddi | 17. 12. 2010 08:01

      Upeceno , nazdobeno , naplneno, zamknuto v obyvaku , ..... muj muz by to do vanoc sezral .....pardon , ale doslova :-D

    • Nikola brdova
      Nikola brdova | 18. 11. 2010 22:02

      mate dobrou kucharku a prima recepty jste dobra O:-)

    • Ljuba Krušinová
      Ljuba Krušinová | 23. 11. 2009 19:54

      Dnes jsem vyzkoušela váš recept. První kolečka, která byla trochu vyšší, se mi roztekla.Ostatní už neměly chybu.Slepila marmeládou a ozdobila je pruhy bílou a tmavou čokoládou a měla jsem co dělat, abych je před rodinou uchránila.Jsou výborný, bez problémů se vyvalovaly a množství tuku jsem neměnila. Díky za recept

    • Martina Marťásek
      Martina Marťásek | 25. 12. 2008 17:46

      Cukru jsem ubrala na 100 g a potřela místo čokolády citrónovou polevou a byla to bezva změna.

    • Helena Pešková
      Helena Pešková | 5. 12. 2008 17:22

      Tak jsem tu dlouho nebyla..a jak koukám..tak jsou problémy s tímto vynikajícím cukrovím..Arašídy musí být nastrouhané opravdu na jemno..a třeba je dobré - chvíli je hodit do mixéru..na pár vteřin..vypnout , protřepat a znovu mixnout..budou jemnější než z mlýnku..

    • Martina Marťásek
      Martina Marťásek | 23. 11. 2008 18:29

      Pro anonyma - cukroví je křehké , ale nedrobí se . Musíte mít jemně nemleté arašídy - já je melu na mlýnku na strouhanku .

    • Martina Marťásek
      Martina Marťásek | 23. 11. 2008 18:28

      Jani , pokud máte problém s roztékáním cukroví , tak bude nejspíš problém v množství použitého tuku . Mám zkušenost , že stačí snížit množství na 100 g a vyvalovat přes igelit - pak se kolečka vůbec neroztékají . Možná je problém i v mouce , nevím jestli je ta Vaše stejná jako česká . . .

    • Lidka Kábrtová
      Lidka Kábrtová | 23. 11. 2008 10:47

      Jano, zkuste udělat Arašídovo-skořicová kolečka , taky jsou tady v receptech. Mám vyzkoušeno, jsou moc dobrá.

    • jana rowe
      jana rowe | 23. 11. 2008 01:09

      to me taky napadlo dat taM ARASIDOVE MASLO LAE AZ POTOM

    • Jana G
      Jana G | 22. 11. 2008 14:12

      Ja som pouzila namiesto arasidov arasidove maslo a pecivo sa podarilo.

    • jana rowe
      jana rowe | 22. 11. 2008 02:42

      Ahoj, ja jsem jana a pisu az z Colorada. snazila jsem se upect tohle cukrovi na 350 f coz je 175 celsia. a vsechno se mi rozteklo a spojilo dohromady moc me to mrzi, protoze jako testo to vypadalo dobre, ale jak jsem zacla valet tak se to zaclo drolit a pak se mi to rozteklo v troube. Zkousela jsem to delat i na min a vic stupnu a stejnak je to roztekle. Co mam delat? Takova skoda udelala jsem si dvojnasobek testa. a vsechno je znicene. Manzel mi rikal ze tam mam pridat bilek ze to bude drzet to testo po hromade, ale ja jsem ho tam nedala, protoze nebylo v receptu. Ja nevim, tohle aras. cukrov. delam prvne, prtoze muj manzel ma rad arasidy, tak jsem mu chtela udelat radost a misto toho jsem udelala kasi.

    • Anonym
      Anonym | 8. 11. 2008 19:42

      Chtěla jsem se zeptat, nedrobí se upečené sušenky s arašidy. Někde v časopise jsem četla, že když se dávají do těsta arašidy, že se drobí, myslíte, že je to pravda? Kdo má zkušenost a%t napíše, děkuji

    • nora kampfova
      nora kampfova | 2. 3. 2008 10:32

      Ja som pecivo piekla vcera. Je velmi makke ked sa natrie marmeladou aj sladke,preto by som doporucila dat menej arasidov aj cukru.

    • Kuchařka on-line
      Kuchařka on-line | 18. 12. 2007 10:34

      Opraveno.

    • Zdena z JM
      Zdena z JM | 18. 12. 2007 06:40

      Držela jsem se komentářů a másla dala 12,5 dkg ještě před tím, než jste požádala kuchařku o opravu. Těsto jsem vyvalovala bez igelitu normálně na válu a šlo to.Musí být,jak píšete studené, ale ne zase přípiš ztuhlé z ledničky.Takové akorát.

    • Martina Marťásek
      Martina Marťásek | 17. 12. 2007 12:37

      Paní Zdeno , to jsem moc ráda :-)) U nás se stalo tohle cukroví také stálicí na vánočním stole :-)) A jak se Vám pracovalo s těstem ? Já jsem trošku nervózní z toho tuku a jestli se to drolilo jako ostatním :-( Mně to jde opravdu výborně v tom igelitu i s menším množstvím tuku . . . :-)

    • Zdena z JM
      Zdena z JM | 17. 12. 2007 09:26

      Chuťově vynikající.Upekla jsem srdíčka,slepila arašídovou nugetou,polovinu srdíčka namočila do čokolády a "omočila " ve strouhaných arašídách.Moc dobré.

    • Regi1 To snad ani nenapíšu není důle
      Regi1 To snad ani nenapíšu není důle | 15. 12. 2007 22:06

      Hned zítra receptík vyzkouším a pak se vám pochlubím jak jsem dopadla já.

    • Martina Marťásek
      Martina Marťásek | 14. 12. 2007 08:59

      Prosím Kuchařku o upravení receptu - množství másla na 125 g . Děkuji :-))

    • Anna
      Anna | 14. 12. 2007 06:31

      I já mám stejnou zkušenost jako Michaela. Podle rceptu se těsto drolilo,tak jsem přidala máslo a výsledek byl velice chutný.

    • Martina Marťásek
      Martina Marťásek | 12. 12. 2007 18:08

      Michaelo , lepší je také s tím těstem pracovat za studena , není pak tak měkké , opravdu to chce ale ten igelit , ne mikroten . . . Ještě mě napadlo , že by šlo ubrat i malinko cukru , ale každý rok to zapomenu udělat , cukroví je dost sladké . . . :-)

    • Michaela
      Michaela | 12. 12. 2007 16:07

      Matka, dakujem velmi pekne za radu, vyskusam s igelitom. ale chutovo je skutocne vyborne, len ma mrzelo to drobenie. ale inaksie mozem doporucit :O)

    • Martina Marťásek
      Martina Marťásek | 11. 12. 2007 18:58

      Michaelo , to mě moc mrzí , zkusila jste přidat máslo ? V původ. receptu ho bylo 125 g , ale mně to připadalo už moc . . . Víte , já ho vyvaluji v igelitu , lépe se se s ním pak pracuje . Já ho také dělala včera , přesně podle tohoto postupu , ale na ten igelit nedám dopustit . Dělám v něm i linecké , není třeba podsypávat moukou a jde to bez nervů .

    • Michaela .
      Michaela . | 11. 12. 2007 16:40

      Ahojky Matka, ja som sa s velkym nadsenim cez vikend vrhla na pecenie tohto peciva, lenze bolo velmi sypke a velmi sa mrvilo.surovin som dala ako bolo uvedene.

    • Helena Pešková
      Helena Pešková | 19. 11. 2007 19:45

      To jsem ráda Martinko, že jsem tu našla to naše oblíbené cukroví, které mohu vřele doporučit.Je rychlé a velmi,velmi chutné...Helča

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
    Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Arašídy Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Žloutek
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Kubánský dort

    Kubánský dort

    Koláč z jogurtů s drobenkou

    Koláč z jogurtů s drobenkou

    Čokoládové muffiny se šlehačkou

    Čokoládové muffiny se šlehačkou

    Rýže se zelím a mletým masem

    Rýže se zelím a mletým masem

    Kuskusový salát s jogurtem

    Kuskusový salát s jogurtem

    Kakaovo-kávový moučník

    Kakaovo-kávový moučník

    Ovesné muffiny

    Ovesné muffiny

    Citronový nebo pomerančový krém - pikantní

    Citronový nebo pomerančový krém -…

    Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka

    Svíčková na smetaně podle Richarda…

    Doporučujeme

    180 minut
    Vláčná máslová vánočka

    Vláčná máslová vánočka

    60 minut
    Linecká srdíčka bez lepku

    Linecká srdíčka bez lepku

    40 minut
    Brusinkovo-mandlové muffiny

    Brusinkovo-mandlové muffiny

    60 minut
    Pečené brambory s brynzou a slaninou

    Pečené brambory s brynzou a slaninou

    45 minut
    Vánoční sobíci

    Vánoční sobíci

    50 minut
    Zelenina Hasselback s čočkovým salátem

    Zelenina Hasselback s čočkovým salátem

    50 minut
    Vegetariánský boršč

    Vegetariánský boršč

    30 minut
    Smažené řízky z krkovice

    Smažené řízky z krkovice

    70 minut
    Kuře na paprice s jemnými krupicovými noky

    Kuře na paprice s jemnými krupicovými…

    Poslední sledované recepty

    72
    Vosí hnízda
    Vosí hnízda
    71
    Rumové kuličky nepečené a snadné
    Rumové kuličky nepečené…
    54
    Vaječný koňak
    Vaječný koňak
    45
    Medové perníčky hned k jídlu
    Medové perníčky hned k…
    41
    Babiččina vánočka
    Babiččina vánočka

    Zajímavé články

    Rychlé zimní vaření nemusí být nuda aneb Večeře od pondělí do pátku
    Rychlé zimní vaření nemusí být nuda aneb Večeře…
    Cukroví s krémem je ozdobou vánočního stolu. Zkuste plněné ořechy, išelské nebo košíčky
    Cukroví s krémem je ozdobou vánočního stolu.…
    Michelinský kuchař Benedikt Faust: Baví mě úcta Čechů k tradičním receptům
    Michelinský kuchař Benedikt Faust: Baví mě úcta…
    Jedno těsto, šest druhů cukroví. Vyzkoušejte recepty z lineckého těsta
    Jedno těsto, šest druhů cukroví. Vyzkoušejte…
    Nejkrásnější kuchařky pro začátečníky i pokročilé, které chcete najít letos pod stromečkem
    Nejkrásnější kuchařky pro začátečníky i pokročilé…

    Sledujte nás

    Blesk pro ženy Jak si upravit vánoční jídelníček tak, abyste letos nepřibrali? Známe 7 triků!

    Jak si upravit vánoční jídelníček tak, abyste letos nepřibrali? Známe 7 triků!

    Blesk pro ženy Tohle se nepovedlo! Podívejte se na nejšílenější vánoční výzdobu z celého světa

    Tohle se nepovedlo! Podívejte se na nejšílenější vánoční výzdobu z celého světa

    AHA.cz Předpověď počasí na Štědrý den: Bude až...

    Předpověď počasí na Štědrý den: Bude až...

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Bůvoli, řekněte si o víc peněz, Hadi, zvolněte

    Horoskop na tento týden: Bůvoli, řekněte si o víc peněz, Hadi, zvolněte

    Dáma.cz Zlaté devadesátky: Ikonické hvězdné páry 90. let, které jsme milovaly

    Zlaté devadesátky: Ikonické hvězdné páry 90. let, které jsme milovaly

    Ženy.cz Výstřih, který teď milují módní influencerky. Je extrémně slušivý!

    Výstřih, který teď milují módní influencerky. Je extrémně slušivý!

    Maminka.cz Dcery Karla Gotta: Která zdědila tátův talent? A která se mu nejvíc podobá?

    Dcery Karla Gotta: Která zdědila tátův talent? A která se mu nejvíc podobá?

    Reflex.cz Náš burger je lepší než maso, je zdravý na srdce a chutná skvěle, změnu už nikdo nezastaví, říká Krejčík z Many

    Náš burger je lepší než maso, je zdravý na srdce a chutná skvěle, změnu už nikdo nezastaví, říká Krejčík z Many

    E15.cz Architekt, který přepíše podobu centra Prahy, získal prestižní zahraniční ocenění

    Architekt, který přepíše podobu centra Prahy, získal prestižní zahraniční ocenění

    Abecedazahrady Co kromě nádobí můžete mýt v myčce? Třeba boty a řadu dalších věcí

    Co kromě nádobí můžete mýt v myčce? Třeba boty a řadu dalších věcí

    Další doporučené recepty:

    Arancini - risottové koule se salsou verde
    Arancini - risottové koule se salsou…
    Arašídová jablíčka ke svačince
    Arašídová jablíčka ke svačince
    Arašídová polévka - sopa de maní
    Arašídová polévka - sopa de maní
    Arašídové houstičky
    Arašídové houstičky
    Arašídové hvězdičky
    Arašídové hvězdičky
    Arašídové máslo
    Arašídové máslo
    • Recepty.cz
    • Arašídové cukroví
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
     
    Cookies nám pomáhají
    k Vaší spokojenosti
    Soubory cookies nám pomáhají řídit obsah stránky a reklamy tak, aby vyhovovaly Vašim představám.
    Nastavení můžete změnit v zápatí v odkazu cookies.
    Rozumím Zobrazit další informace