• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Arašídové cukroví
    Napište svůj komentář k receptu

    Arašídové cukroví

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.4
    hodnotilo: 33
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Arašídové cukroví
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 125
        g arašídy nesolené
      • 125
        g moučkový cukr
      • 125
        g hladká mouka
      • 1
        ks žloutek
      • 125
        g máslo

    Postup přípravy receptu

    1
    Arašídy jemně umeleme a z uvedených surovin zpracujeme těsto, které necháme v ledničce odpočinout. Poté vyválíme plát malinko hrubší než jako na linecké a vykrajujeme kolečka. Klademe na pečící papír a upečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C dorůžova. Po dvou slepujeme rybízovou marmeládou. Vrch potřeme nebo postříkáme čokoládou a zdobíme podle uvážení - půlkou mandle, půlkou arašídového oříšku, barevným posypem, čokoládovou rýží...
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Arašídové máslo

    Arašídové máslo

    Arašídové houstičky

    Arašídové houstičky

    Arašídové hvězdičky

    Arašídové hvězdičky

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • allena89
      allena89 | 18. 12. 2013 10:24

      Výborné, voňavé a křehké. Jen se těsto hůř vyvalovalo.

    • Veronika
      Veronika | 13. 11. 2013 16:48

      Chtěla jsem se zeptat, na jak dlouho dáváte to těsto do ledničky? Děkuju :)

    • delfie | 16. 10. 2013 14:10

      výborné doporučuji

    • Zuzkagita | 9. 12. 2012 09:37

      Moc dekuji za vyborny recept..Delam 3 davky :-))Manzel a dcera take moc chvali.

    • Cukrářka Hanka
      Cukrářka Hanka | 28. 10. 2012 11:55

      Vypadá to nádherně, určitě vyzkouším :-)

    • karolína
      karolína | 10. 10. 2011 10:35

      mňamka! ;-) <3

    • Jajulenas | 10. 6. 2011 11:07

      Naprosto nepřekonatelné.Mazala jsem to krémem,sice to je kalorická bomba, ale tomu se nedá odolat.

    • MartikK
      MartikK | 10. 3. 2011 13:13

      Výborné cukrovíčko, já je slepuji Nutellou.

    • teanoa
      teanoa | 12. 2. 2011 09:23

      :-$ :-[ super

    • janahejd | 22. 1. 2011 16:59

      Take jsem delala z arasidoveho masla, slo to dobre, i vyvalovani i vykrajovani, na me to bylo trochu moc sladke, tak priste uberu cukr... slepovala jsem rybizovou marmeladou, pulku jsem udelala s cokoladovou polevou, ale detem vic chutnali s obycejnou cukrovou polevou z vody a cukru, pro ne neni cukru nikdy dost :)

    • Martina
      Martina | 12. 1. 2011 21:07

      ;-)

    • caddi
      caddi | 27. 12. 2010 12:25

      Me osobne az tak nechutnaji , ne , ze by me nechutnali , ale neumlatim se po tom , za to memu muzi a synovi .... do tech to pada jak do studny :-D

    • Martina
      Martina | 22. 12. 2010 10:58

      Děkuji za pochvaly, jsem ráda, že vám chutná :-)

    • ohnoutik | 20. 12. 2010 20:32

      bombastické,všem doporučuji. :-)

    • caddi
      caddi | 17. 12. 2010 08:08

      skvele , ... jen je lepe delat tensi na plech , opravdu se roztekaji

    • caddi
      caddi | 17. 12. 2010 08:02

      delala jsem je tensi od zacatku , prave proto , ze jsem tusila ze by se roztekaly ;-) ....... jsou krehka , ale vynikajici

    • caddi
      caddi | 17. 12. 2010 08:01

      Upeceno , nazdobeno , naplneno, zamknuto v obyvaku , ..... muj muz by to do vanoc sezral .....pardon , ale doslova :-D

    • Nikola brdova
      Nikola brdova | 18. 11. 2010 22:02

      mate dobrou kucharku a prima recepty jste dobra O:-)

    • Ljuba Krušinová
      Ljuba Krušinová | 23. 11. 2009 19:54

      Dnes jsem vyzkoušela váš recept. První kolečka, která byla trochu vyšší, se mi roztekla.Ostatní už neměly chybu.Slepila marmeládou a ozdobila je pruhy bílou a tmavou čokoládou a měla jsem co dělat, abych je před rodinou uchránila.Jsou výborný, bez problémů se vyvalovaly a množství tuku jsem neměnila. Díky za recept

    • Martina Marťásek
      Martina Marťásek | 25. 12. 2008 17:46

      Cukru jsem ubrala na 100 g a potřela místo čokolády citrónovou polevou a byla to bezva změna.

    • Helena Pešková
      Helena Pešková | 5. 12. 2008 17:22

      Tak jsem tu dlouho nebyla..a jak koukám..tak jsou problémy s tímto vynikajícím cukrovím..Arašídy musí být nastrouhané opravdu na jemno..a třeba je dobré - chvíli je hodit do mixéru..na pár vteřin..vypnout , protřepat a znovu mixnout..budou jemnější než z mlýnku..

    • Martina Marťásek
      Martina Marťásek | 23. 11. 2008 18:29

      Pro anonyma - cukroví je křehké , ale nedrobí se . Musíte mít jemně nemleté arašídy - já je melu na mlýnku na strouhanku .

    • Martina Marťásek
      Martina Marťásek | 23. 11. 2008 18:28

      Jani , pokud máte problém s roztékáním cukroví , tak bude nejspíš problém v množství použitého tuku . Mám zkušenost , že stačí snížit množství na 100 g a vyvalovat přes igelit - pak se kolečka vůbec neroztékají . Možná je problém i v mouce , nevím jestli je ta Vaše stejná jako česká . . .

    • Lidka Kábrtová
      Lidka Kábrtová | 23. 11. 2008 10:47

      Jano, zkuste udělat Arašídovo-skořicová kolečka , taky jsou tady v receptech. Mám vyzkoušeno, jsou moc dobrá.

    • jana rowe
      jana rowe | 23. 11. 2008 01:09

      to me taky napadlo dat taM ARASIDOVE MASLO LAE AZ POTOM

    • Jana G
      Jana G | 22. 11. 2008 14:12

      Ja som pouzila namiesto arasidov arasidove maslo a pecivo sa podarilo.

    • jana rowe
      jana rowe | 22. 11. 2008 02:42

      Ahoj, ja jsem jana a pisu az z Colorada. snazila jsem se upect tohle cukrovi na 350 f coz je 175 celsia. a vsechno se mi rozteklo a spojilo dohromady moc me to mrzi, protoze jako testo to vypadalo dobre, ale jak jsem zacla valet tak se to zaclo drolit a pak se mi to rozteklo v troube. Zkousela jsem to delat i na min a vic stupnu a stejnak je to roztekle. Co mam delat? Takova skoda udelala jsem si dvojnasobek testa. a vsechno je znicene. Manzel mi rikal ze tam mam pridat bilek ze to bude drzet to testo po hromade, ale ja jsem ho tam nedala, protoze nebylo v receptu. Ja nevim, tohle aras. cukrov. delam prvne, prtoze muj manzel ma rad arasidy, tak jsem mu chtela udelat radost a misto toho jsem udelala kasi.

    • Anonym
      Anonym | 8. 11. 2008 19:42

      Chtěla jsem se zeptat, nedrobí se upečené sušenky s arašidy. Někde v časopise jsem četla, že když se dávají do těsta arašidy, že se drobí, myslíte, že je to pravda? Kdo má zkušenost a%t napíše, děkuji

    • nora kampfova
      nora kampfova | 2. 3. 2008 10:32

      Ja som pecivo piekla vcera. Je velmi makke ked sa natrie marmeladou aj sladke,preto by som doporucila dat menej arasidov aj cukru.

    • Kuchařka on-line
      Kuchařka on-line | 18. 12. 2007 10:34

      Opraveno.

    • Zdena z JM
      Zdena z JM | 18. 12. 2007 06:40

      Držela jsem se komentářů a másla dala 12,5 dkg ještě před tím, než jste požádala kuchařku o opravu. Těsto jsem vyvalovala bez igelitu normálně na válu a šlo to.Musí být,jak píšete studené, ale ne zase přípiš ztuhlé z ledničky.Takové akorát.

    • Martina Marťásek
      Martina Marťásek | 17. 12. 2007 12:37

      Paní Zdeno , to jsem moc ráda :-)) U nás se stalo tohle cukroví také stálicí na vánočním stole :-)) A jak se Vám pracovalo s těstem ? Já jsem trošku nervózní z toho tuku a jestli se to drolilo jako ostatním :-( Mně to jde opravdu výborně v tom igelitu i s menším množstvím tuku . . . :-)

    • Zdena z JM
      Zdena z JM | 17. 12. 2007 09:26

      Chuťově vynikající.Upekla jsem srdíčka,slepila arašídovou nugetou,polovinu srdíčka namočila do čokolády a "omočila " ve strouhaných arašídách.Moc dobré.

    • Regi1 To snad ani nenapíšu není důle
      Regi1 To snad ani nenapíšu není důle | 15. 12. 2007 22:06

      Hned zítra receptík vyzkouším a pak se vám pochlubím jak jsem dopadla já.

    • Martina Marťásek
      Martina Marťásek | 14. 12. 2007 08:59

      Prosím Kuchařku o upravení receptu - množství másla na 125 g . Děkuji :-))

    • Anna
      Anna | 14. 12. 2007 06:31

      I já mám stejnou zkušenost jako Michaela. Podle rceptu se těsto drolilo,tak jsem přidala máslo a výsledek byl velice chutný.

    • Martina Marťásek
      Martina Marťásek | 12. 12. 2007 18:08

      Michaelo , lepší je také s tím těstem pracovat za studena , není pak tak měkké , opravdu to chce ale ten igelit , ne mikroten . . . Ještě mě napadlo , že by šlo ubrat i malinko cukru , ale každý rok to zapomenu udělat , cukroví je dost sladké . . . :-)

    • Michaela
      Michaela | 12. 12. 2007 16:07

      Matka, dakujem velmi pekne za radu, vyskusam s igelitom. ale chutovo je skutocne vyborne, len ma mrzelo to drobenie. ale inaksie mozem doporucit :O)

    • Martina Marťásek
      Martina Marťásek | 11. 12. 2007 18:58

      Michaelo , to mě moc mrzí , zkusila jste přidat máslo ? V původ. receptu ho bylo 125 g , ale mně to připadalo už moc . . . Víte , já ho vyvaluji v igelitu , lépe se se s ním pak pracuje . Já ho také dělala včera , přesně podle tohoto postupu , ale na ten igelit nedám dopustit . Dělám v něm i linecké , není třeba podsypávat moukou a jde to bez nervů .

    • Michaela .
      Michaela . | 11. 12. 2007 16:40

      Ahojky Matka, ja som sa s velkym nadsenim cez vikend vrhla na pecenie tohto peciva, lenze bolo velmi sypke a velmi sa mrvilo.surovin som dala ako bolo uvedene.

    • Helena Pešková
      Helena Pešková | 19. 11. 2007 19:45

      To jsem ráda Martinko, že jsem tu našla to naše oblíbené cukroví, které mohu vřele doporučit.Je rychlé a velmi,velmi chutné...Helča

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
    Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Arašídy Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Žloutek
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Kotlety po čínsku

    Kotlety po čínsku

    Řecký gyros

    Řecký gyros

    Cibulový koláč se slaninou

    Cibulový koláč se slaninou

    Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

    Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

    Meruňkové řezy s kokosovou peřinou

    Meruňkové řezy s kokosovou peřinou

    Tvarohová štola s rozinkami

    Tvarohová štola s rozinkami

    BLT sendvič

    BLT sendvič

    Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem

    Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem

    Čokoládový koláč "kokoska"

    Čokoládový koláč "kokoska"

    Doporučujeme

    40 minut
    Donuty s borůvkovou polevou

    Donuty s borůvkovou polevou

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    51
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny
    38
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    30
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    29
    Palačinky
    Palačinky
    29
    Domácí Cheesecake
    Domácí Cheesecake

    Zajímavé články

    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako profík s vylepšováky soutěžících!
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako…

    Sledujte nás

    AHA.cz Jiří Krampol (82): URGENTNÍ PŘEVOZ DO NEMOCNICE!

    Jiří Krampol (82): URGENTNÍ PŘEVOZ DO NEMOCNICE!

    AHA.cz Konec hvězdných časů? Tohle fanoušky Čvančarové nepotěší

    Konec hvězdných časů? Tohle fanoušky Čvančarové nepotěší

    AHA.cz Deník Aha! 26.2.2021

    Deník Aha! 26.2.2021

    Dáma.cz Jak ovlivní období Vodnáře ostatní znamení? Toto vás čeká v únoru!

    Jak ovlivní období Vodnáře ostatní znamení? Toto vás čeká v únoru!

    Dáma.cz Potřebujete ostříhat? Takto poznáte, že vaše vlasy žádají zásah

    Potřebujete ostříhat? Takto poznáte, že vaše vlasy žádají zásah

    Ženy.cz Moje nejlepší džíny: Na které značky a střihy nedáme v redakci dopustit?

    Moje nejlepší džíny: Na které značky a střihy nedáme v redakci dopustit?

    Maminka.cz Představy vs. realita. Vánoční fotky dětí, které se tak úplně nepovedly

    Představy vs. realita. Vánoční fotky dětí, které se tak úplně nepovedly

    Reflex.cz Karel Steigerwald: Vláda plošně zabíjí lidi.  Kdo to vyvrátí, aniž by lhal?

    Karel Steigerwald: Vláda plošně zabíjí lidi. Kdo to vyvrátí, aniž by lhal?

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Geniální triky, které vám usnadní zahradničení. 28 praktických vychytávek

    Geniální triky, které vám usnadní zahradničení. 28 praktických vychytávek

    Další doporučené recepty:

    Arancini - risottové koule se salsou verde
    Arancini - risottové koule se salsou…
    Arašídová jablíčka ke svačince
    Arašídová jablíčka ke svačince
    Arašídová polévka - sopa de maní
    Arašídová polévka - sopa de maní
    Arašídové houstičky
    Arašídové houstičky
    Arašídové hvězdičky
    Arašídové hvězdičky
    Arašídové máslo
    Arašídové máslo
    • Recepty.cz
    • Arašídové cukroví
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí