Arancini - risottové koule se salsou verde

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 15 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Redakce

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Arancini
    • 25
      g hříbky sušené
    • 500
      ml kuřecí vývar
    • 80
      g máslo
    • 1
      ks cibule
    • 300
      g kulatozrnná rýže
    • 25
      g strouhaný parmazán
    • 75
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 70
      g strouhanka
    • 180
      g mozzarella mini kuličky
    • olej na smažení
    • sůl dle potřeby
    • pepř mletý dle potřeby
  • Salsa verde
    • 1
      hrst petrželka nasekaná
    • 1
      hrst máta nasekaná
    • 2
      lžíce kapary nasekané
    • 60
      ml olivový olej
    • 1
      lžička citronová kůra najemno nastrouhaná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Houby dejte do hrnce a zalijte asi 600 ml vroucí vody a horkým vývarem a nechte 5 minut v klidu.
2
Máslo rozpusťte v kastrolu a orestujte na něm najemno nakrájenou cibuli, asi 1 minutu. Přisypte rýži a restujte další 1 minutu. Osolte a opepřete. Rýži zalévejte postupně hrnkem teplého vývaru s houbami, vždy zamíchejte a nechte vsáknout, pak zopakujte. Vařte a míchejte asi 15 minut, až spotřebujete všechen houbový vývar. Pak do risotta vmíchejte parmazán a rozprostřete je na plech, aby zchladlo.

RADA: Jak krájet cibuli

3
Do misek si připravte mouku, rozšlehaná vejce a strouhanku na obalování. Ze lžíce risotta vždy vytvořte v dlani kouli, vtiskněte do ní po kuličce mozzarelly. Koule nejprve obalte v mouce, pak ve vejcích a nakonec ve strouhance. Smažte v rozehřátém oleji dozlatova a hotové je osušte na papírové utěrce.
4
Na salsu verde smíchejte v misce všechny suroviny apodávejte k arancini.

RADA: Jak pěstovat bylinky v bytě

5
TIP F.O.O.D.: Pokud máte rádi pikantní chutě, přidejte do salsy chilli papričku. Samozřejmě zelenou.

RADA: Inspirujte se recepty na piknik

6
Tento a další recepty, které využijete nejen na piknik, naleznete v zářijovém čísle časopisu F.O.O.D.

RADA: Předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: