Risotto s medvědím česnekem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: jarmiljarmil

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g máslo
    • sůl
    • 1
      hrst strouhaný parmazán
    • 1
      ks šalotka
    • zeleninový vývar
    • 150
      ml bílé víno - suché
    • 300
      g rýže carnaroli (na rizoto)
    • 3
      hrst medvědí česnek listy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V hrnci rozpusťte máslo a osmažte na něm najemno nakrájenou šalotku. Přisypejte rýži, kterou nijak neproplachujte a promíchejte s šalotkou. Následně zalijte vínem, které nechte úplně vyvařit - dodá pokrmu skvělou chuť. Pomocí naběračky přidávejte vývar, vždy po pár mililitrech. Nejprve stačí dvě naběračky, které nechte vyvařit a poté opět přilijte. Risotto nesmí být moc zalité a vaří se pomalu, proto od něj neodcházejte. Vařte takto asi 20 minut, dokud není rýže na skus. V posledních 2 minutách přidejte nasekaný medvědí česnek, osolte a risotto odstavte. Posypejte parmazánem a podávejte.

RADA: Jarní bylinka: zkuste medvědí česnek

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: