Risotto s chřestem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule velká
    • olivový olej
    • 300
      g rýže na rizoto
    • 100
      ml bílé víno - suché
    • 500
      ml zeleninový vývar
    • 10
      ks mladý zelený chřest
    • 100
      g parmezán + na posypání
    • 100
      g máslo
    • olivový olej
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli pokrájejte nadrobno a nechte zesklovatět na olivovém oleji. Přidejte rýži, dvě minuty ji restujte, podlijte vínem, nechte odpařit alkohol a zalijte první dávkou horkého vývaru tak, aby byla rýže ponořená. Průběžně míchejte a vařte na mírném plameni, jakmile se tekutina vstřebá, přilijte další naběračku vývaru. Dolévejte a průběžně míchejte, dokud nespotřebujete všechen vývar.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Zelený chřest zbavte dřevnatých konců a pokrájejte na kousky dlouhé asi 3 cm. Jakmile je risotto těsně před dokončením, tedy rýže je už měkká, ale stále na skus, vmíchejte pokrájený chřest a minutu povařte.
3
Poté vmíchejte parmazán a máslo, podle potřeby dosolte, promíchejte, přiklopte a nechte 10 minut dojít. Podávejte s nastrouhaným parmazánem a pár kapkami olivového oleje.

RADA: Jak připravit dokonalé italské rizoto

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: