Rooibosové risotto s lososem

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      l drůbeží vývar
    • 6
      lžíce čaj rooibos
    • 1
      ks cibule
    • olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 400
      g kulatozrnná rýže
    • 50
      g máslo
    • 100
      g parmazán
  • Ryba a špenát
    • 400
      g listový špenát
    • 4
      ks losos filety
    • sůl
    • pepř mletý
    • olivový olej
    • 150
      ml smetana ke šlehání
    • 2
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vývar přiveďte k varu a přidejte rooibos. Vařte asi 10 minut, pak sceďte a udržujte jej horký. Cibukli nakrájejte najemno a zpěňte na oleji, přisypejte rýži a nechte ji zesklovatět. Podlijte vínem a průběžně míchejte, dokud se neodvaří. Po naběračkách přidávejte horký vývar (až se jedna vsákne, přidejte další). Asi po 20 minutách je rýže al dente. Osolte a opepřete. Mezitím připravte špenát a lososa. Troubu zapněte na 180 °C. Lososa osolte, opepřete a rozložte v zapékací misce. Zakápněte olivovým olejem a pečte 15 minut. Špenát rozmrazte. Na olivovém oleji zpěňte na tenké plátky nakrájený česnek, přidejte špenát a nechte odvařit přebytečnou vodu. Dochuťte solí a pepřem, podlijte smetanou a míchejte do zhoustnutí. Risotto podávejte se špenátem a rybou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.