Rolovaný bůček s pestem, salátem a meruňkovou majonézou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 150 minut
počet porcí: 10 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Redakce

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Rolovaný bůček
    • 2
      kg vepřový bůček
    • 6
      lžíce bazalkové pesto
    • 6
      ks cibule
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • chléb kmínový k podávání
  • Meruňková majonéza
    • 250
      g meruňky
    • 250
      ml majonéza
    • 2
      lžíce hořčice hrubozrnná
  • Zelný salát
    • 0,5
      ks červené zelí
    • 2
      ks mrkev
    • 80
      ml olivový olej
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bůček zbavte kůže a seřízněte na stejně vysoký plát - asi 2 cm. Celou vnitřní plochu potřete pestem, jemně osolte a opepřete. Pevně zarolujte a svažte kuchyňským provázkem.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

2
Cibule nakrájejte na čtvrtky, nasypte na dno pekáče a na ně položte roládu. Podlijte asi 200 ml vody a dejte do trouby předehřáté na 160 °C. Pečte asi 1,5 hodiny, v polovině pečení bůček otočte. Hotovou roládu vyndejte na prkénko a nechte asi 20 minut odpočinout nebo úplně zchladnout.
3
Zatímco pečete bůček, připravte si ostatní součásti sendviče. Meruňky vypeckujte a nakrájejte na menší kousky, v kastrolku je zalijte asi 100 ml vody a povařte 10 minut. Poté je rozmixujte dohladka a nechte zchladnout. Meruňkové pyré vmíchejte do majonézy spolu s hořčicí.

RADA: Vyzkoušejte další dipy, které jsou výborné k masu

4
Zelí nakrájejte na jemné proužky a mrkev na tenké nudličky. Osolte a v misce promačkejte rukama, aby zelenina zkřehla. Olej, ocet a med prošlehejte a vmíchejte do salátu.
5
Krajíce chleba potřete majonézou, přidejte salát, na plátky nakrájený bůček a podávejte.

RADA: Zkuste další masové rolády podle časopisu F.O.O.D.

6
TIP F.O.O.D.: Majonéza ochucená ovocem k vepřovému výborně sedí. Kromě ovoce můžete zkusit třeba hrušky, broskve, švestky.
7
Tento a další recepty, které využijete nejen na piknik, naleznete v zářijovém čísle časopisu F.O.O.D.

RADA: Předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: