Bůčková roláda s nádivkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • sůl
    • 5
      ks česnek stroužků
    • 2
      ks vejce
    • 3
      ks rohlík
    • pepř mletý
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      lžíce řepkový olej
    • 1
      kg vepřový bůček
    • 100
      ml mléko polotučné
    • 200
      g listový špenát

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřové podélně uprostřed nařízněte. Naklepejte ho tak, aby bylo všude stejně silné. Uprostřed okmínujte, plát osolte a opepřete.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

2
Na pánvi na oleji spařte špenát s nasekaným česnekem a špetkou soli. Rohlíky nakrájené na kostičky smíchejte s vejcem, mlékem, špenátem, pak osolte a opepřete. Nádivku rozprostřete po celé ploše masa a začněte rolovat z masité strany směrem k tučné. Upevněte provázkem a v pekáči přiklopte.
3
Pečte v troubě při 160 °C asi 80 minut. Podle potřeby podlijte vodou. Odklopte, zvyšte teplotu na 200 °C a pečte dozlatova, asi 15 minut.

RADA: Jak upéct maso, aby bylo měkké a křupalo

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: