Červená řepa se zelím

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: jana.melecka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zelí jemně nakrájíme, uvařenou a oloupanou čevenou řepu nastoouháme na hrubém struhadle. Dáme do hrnce, přidáme sůl, cukr, vodu, kmín a vaříme asi 10 minut, přidáme nastrouhanou cibuli, ocet a převaříme. Naplníme do sklenic a sterilujeme 20 minut na 80 °C. Používáme jako salátovou přílohu.
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Červená řepa Cibule Cukr Kmín Ocet Sůl Voda
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • MJG
    MJG |

    27. 9. 2013 10:34

    Ja taky nevarim vubec nic, ani repu. Ocistim, nastrouham, zaliju nalevem, radne promicham, nacpu do sklenic a zavarim. Hotovo, nic se nezkazi :-*

  • Pat
    Pat |

    20. 8. 2013 12:58

    Zdravím, zkoušela jsem tento recept, dodržela vše podle návodu. Bohužel se mi za 14 dní na dně sklenic objevil bílý povlak :-( :-( :-( Prosíím nevíte někdo co to je nebo čím to je? Myslíte, že je to na vyhození? Jinak recept skvělý, řepa nemá chybu, hned po zavaření jsem zkoušela <3 Na mě jen víc slané :-[

  • ZuzíkŘ
    ZuzíkŘ |

    13. 9. 2011 20:10

    Naprosto nepřekonatelná dobrota. I můj tříletý syn se může utlouct a když otevřu sklenici, hned vše zmizí. Musím toho naložit víc :-)

  • recepty73
    recepty73 |

    24. 10. 2010 14:23

    výborné k vařenému nebo pečenému kolínku :-)

  • Maja K.
    Maja K. |

    5. 4. 2008 20:17

    Šalát robím každý rok, ale všetko nastrúham za surova aj cviklu. Varím len nálev a vychladnutý ho nalejem na zmes,premiešam a nechám 1/2 hod. postáť.Naplním do fliaš a sterilizujem 20 min.

  • hanalka22 Podveká
    hanalka22 Podveká |

    16. 8. 2007 10:40

    Také jsem tento salát dělala už několikrát, ale vařil jsem jen červenou řepu. Zelí a cibuli jsem nakrájla dovelkého lavoru, přidala vychladlou řepu a ostatní ingredience, promíchala a nechal do druhého dne. Pustí šťávu, potom plníme do sklenic a steriluijeme asi 20 min.

  • Jindra, Plzeň
    Jindra, Plzeň |

    7. 8. 2007 20:57

    Dělám tenhle salát už léta, ale nevařím ho v hrnci. Povařím jen 5 min. řepu, nastrouhám, přidám nakrájené zelí, nakrájenou - nikoliv nastrouhanou cibuli, ostatní přísady, nechám asi 20 min. odpočinout - pustí to šťávu. Pak plním do sklenic a steriluji 20 min. na 80 st. C.

Abecední seznam: