Červená řepa s žervé a rakouským špekem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Množství dle počtu strávníků
    • červená řepa - uvařená doměkka
    • žervé případně tvaroh
    • špek - rakouský, případně pršut
  • Na dochucení žervé:
    • česnek
    • křen
    • sýr - pikantnější (Niva,parmezán...)
  • Na obalení:
    • ingredience na trojobal : mouka, vejce, strouhanka
    • těsto : mléko(pivo), solamyl, koření, vejce
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvařenou červenou řepu oloupeme, pokrájíme na cca 0,7 mm plátky, osolíme a potřeme žervé, které jsme si dochutili tím, co máme rádi (případně ho nechali přírodní). Potřít můžeme z obou stran a pak zabalíme do plátků špeku nebo pršutu.
2
Takto připravenou řepu můžeme obalit klasicky v trojobalu nebo udělat těstíčko z vejce (1 ks), mléka (nebo piva - 3 lžíce), koření dle chuti a solamylu podle hustoty těstíčka.
3
Po obalení ihned smažíme z obou stran dozlatova a podáváme s bramborovou přílohou dle chuti.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: