Červená řepa v trojobalu smažená

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Množství dle počtu strávníků
    • červená řepa předem uvařená v osolené vodě doměkka
    • koření dle chuti: grilovací, steakové, adžika, čubrica...
    • bylinky : tymián, majoránka...
    • česneková pasta
    • moravská slanina nebo česneková... slabě krájená, nebo plátky salámu dle chuti
    • rozšlehané vejce
    • hladká mouka
    • strouhanka
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vařenou řepu necháme zchladnout, oloupeme a pokrájíme na cca 5-7milimetrové plátky, které ochutíme dle vlastní chuti buď kořenící směsí nebo kořením, bylinkami, česnekovou pastou... a pro ty, kdo se bez masa neobejdou, řepu navíc ještě obalíme v plátku slaniny nebo z každé strany plátku řepy přitiskneme plátek salámu (poličan, šunkáček...). Takto připravené plátky obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích, strouhance a smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk. Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.