• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Medovník V.
    Napište svůj komentář k receptu

    Medovník V.

    autor: vanilka
    0.0
    moje hodnoceni
    0.0
    hodnotilo: 0
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Medovník V.
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Těsto
      • 50
        g hera
      • 100
        g cukr krystal
      • 1
        lžíce med
      • 1
        lžička jedlá soda
      • 300
        g hladká mouka
    • Krém
      • 0,50
        l mléko
      • 2
        balíček vanilkový pudink
      • 1
        ks máslo
      • 0,50
        ks hera
      • 200
        g cukr krystal
      • vanilkový cukr
      • 1
        lžíce hnědý rum

    Postup přípravy receptu

    1
    Do hrnce dáme rozehřát máslo, přidáme cukr, lžíci medu, rozkvedlané vejce a zahřejeme. Odstavíme a přidáme lžičku jedlé sody. Hmota nám trošku zpění a nabude.
    2
    Do mísy navážíme 300 g hladké mouky a zalijeme horkou hmotou. Lžící mícháme a spojujeme, pak vyklopíme na vál a dopracujeme v hladké těsto. Těsto rozdělíme na šest stejných dílků a vyválíme placky, podsypeme trochu moukou. Můžeme vykrojit podle dortové formy a zbytky vždy zapracovat do dalšího těsta.
    3
    Pečeme jednotlivé placky na pečícím papíře v rozpálené troubě na 200 °C. Placky jsou po upečení zlaté a tvrdé. Nechat vystydnout na rovné ploše.
    4
    Studené namažeme krémem a skládáme na sebe a necháme alespoň týden odležet.
    5
    Na krém v hrnci smícháme mléko a pudink za studena a potom uvaříme kaši. Necháme vychladnout a zašleháme cukr s vanilkovým cukrem a postupně zašleháváme máslo v pokojové teplotě a nakonec přidáme rum.
    6
    Když se krém špatně spojí, stačí nahřát proužek másla a pomalu lít a šlehat současně. Krém se nám krásně spojí a bude nadýchaný.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Medovník s čokoládou

    Medovník s čokoládou

    Medovník z Počernic

    Medovník z Počernic

    Židovský medovník z domácí pekárny

    Židovský medovník z domácí pekárny

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Simona
      Simona | 25. 1. 2012 07:09

      Je dobré zatížit protřené pláty na noc a krásně se krém vsákne. Já ještě před natřením krému potírám pláty sirupem( uvařenou kávou s rumem, nebo sirupem, likérem, záleží na každém, kdo co má rád)

    • recepty 73
      recepty 73 | 12. 5. 2010 17:19

      Medovník máme rádi sypaný strouhaným perníkem a mletými oříšky :-))

    • Di
      Di | 31. 8. 2006 13:05

      Proces měknutí během uležení urychlíme tím, že placky potřeme mlékem nebo kávou.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
    Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hera Hladká mouka Hnědý rum Jedlá soda Máslo Med Mléko Vanilkový cukr Vanilkový pudink
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Ořechové řezy naší babičky

    Ořechové řezy naší babičky

    Václavovy těstoviny

    Václavovy těstoviny

    Zapečené těstoviny se špenátem a tofu

    Zapečené těstoviny se špenátem a tofu

    Medové řezy ze 4 placek

    Medové řezy ze 4 placek

    Krůtí guláš s těstovinami

    Krůtí guláš s těstovinami

    Kuře v hořčičné kari marinádě

    Kuře v hořčičné kari marinádě

    Zeleninový salát s lososem a jogurtovým dresingem

    Zeleninový salát s lososem a…

    Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou

    Papriky se šlehanou sekanou s rajskou…

    Banánové smoothie s avokádem

    Banánové smoothie s avokádem

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    105 minut
    Krůtí roláda s citronovou majonézou a pečeným salátem

    Krůtí roláda s citronovou majonézou a…

    60 minut
    Grilovaný lilek Badrijani

    Grilovaný lilek Badrijani

    60 minut
    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    20 minut
    Salát z pečené červené řepy

    Salát z pečené červené řepy

    30 minut
    Sushi burger

    Sushi burger

    45 minut
    Jahodové tiramisu II.

    Jahodové tiramisu II.

    5 minut
    Smoothie bowl s jahodami

    Smoothie bowl s jahodami

    30 minut
    Asijské nudle s pak choi a lososem

    Asijské nudle s pak choi a lososem

    Poslední sledované recepty

    36
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    32
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    30
    Vepřový guláš
    Vepřový guláš
    28
    Karlovarský knedlík
    Karlovarský knedlík
    27
    Palačinky
    Palačinky

    Zajímavé články

    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen na víkend
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen…
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty inspirované přírodou
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty…
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl předlohou Joži Uprky?
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl…
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje každý: V tomto podání byste je milovali!
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje…

    Sledujte nás

    AHA.cz Zrada, kterou Bohdalová nikdy neodpustila: Hodně silné kafe!

    Zrada, kterou Bohdalová nikdy neodpustila: Hodně silné kafe!

    AHA.cz Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    AHA.cz Deník Aha! 15.4.2021

    Deník Aha! 15.4.2021

    Dáma.cz 109 let od zkázy Titanicu: Při natáčení filmu málem zemřela Kate Winslet

    109 let od zkázy Titanicu: Při natáčení filmu málem zemřela Kate Winslet

    Dáma.cz Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Ženy.cz Inspirace z Instagramu: Dvojitý denim je letošní velký hit, jak ho nosit?

    Inspirace z Instagramu: Dvojitý denim je letošní velký hit, jak ho nosit?

    Maminka.cz Kojící matky jako bohyně! Kontroverzní fotky nafotila jako reakci na kritiku

    Kojící matky jako bohyně! Kontroverzní fotky nafotila jako reakci na kritiku

    Reflex.cz Marek Stoniš: Patrisse Cullorsová a Mikuláš Minář - konec dobrý, všechno dobré

    Marek Stoniš: Patrisse Cullorsová a Mikuláš Minář - konec dobrý, všechno dobré

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Další doporučené recepty:

    Medovníčkové koule
    Medovníčkové koule
    Medovník IV.
    Medovník IV.
    Medovník s čokoládou
    Medovník s čokoládou
    Medovník velelahodný
    Medovník velelahodný
    Medovník VI.
    Medovník VI.
    Medovník z Počernic
    Medovník z Počernic
    • Recepty.cz
    • Medovník V.
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí