• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Medovník VI.
    Napište svůj komentář k receptu

    Medovník VI.

    autor: camm
    0.0
    moje hodnoceni
    4.1
    hodnotilo: 9
    doba přípravy: 180 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Medovník VI.
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 3
        ks vejce
      • 3
        lžíce med
      • 1
        špetka jedlá soda
      • 400
        g hladká mouka
      • 200
        g máslo
      • 300
        g moučkový cukr
      • 1
        plechovka salko slazené
      • 300
        g cukr krystal
      • 1
        ks hera

    Postup přípravy receptu

    1
    Zavřenou plechovku se slazeným kondenzovaným mlékem ponořte do tlakového hrnce a vařte 1 hodinu.
    2
    Připravte vodní lázeň. Do většího hrnce dejte vodu a položte na něj menší hrnec. Vodu přiveďte k varu. Jakmile začne vařit, do menšího hrnce dejte rozpustit heru. Poté ho odstavte z lázně a přidejte vejce, med, cukr, mouku a sodu.
    3
    Předehřejte troubu. Směs v misce hnětejte nebo míchejte elektrickým pomocníkem asi 10 minut, dokud nevznikne řídké hladké těsto.
    4
    To poté rozdělte na 6 stejných částí. Na plech natáhněte pečicí papír a obkreslete na něj talíř či dortovou formu. Do kruhu pak gumovou stěrkou rozetřete v co nejtenčí vrstvě těsto; mělo by kružnici asi o centimetr přesahovat.
    5
    Placku pečte dozlatova (sedm až deset minut) a totéž proveďte i s ostatními. Placky okrájejte. Na každou můžete položit talíř a nožem oříznout přesahující okraj, který v míse prsty rozdrobte na posypku (budeme ji potřebovat na závěrečné zdobení).
    6
    Po vychladnutí plechovku otevřete a vzniklý mléčný karamel smíchejte s třetinou másla. Zbytek másla prošlehejte s 300 g moučkového cukru a dvěma sáčky vanilinového cukru. Přidejte hrst sekaných vlašských ořechů.
    7
    Upečené pláty pak potírejte střídavě oběma krémy. Sestavte dort. Pomocí kulatého nože rozetřete krém na první plát. Přiklopte další plackou, kterou opět namažte máslovým krémem. Opakujte tak dlouho, dokud vám nedojdou medovníkové pláty.
    8
    Na závěr potřete celý dort včetně boků krémem a poprašte připravenou posypkou.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Medovník V.

    Medovník V.

    Vanilkové rohlíčky VI.

    Vanilkové rohlíčky VI.

    Vajíčková pomazánka VI.

    Vajíčková pomazánka VI.

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Markéta
      Markéta | 13. 5. 2016 17:47

      Bylo by dobré rozdělit jaké ingredience na těsto a jaké na krémm. Bohužel jsem v toto spoléhala a vůbec mi to nedošlo, takže celý cukr padnul do těsta :-( a taky je psáno že na krém použijeme třetinu másla. ale v návodu na těsto toto zmíněno není že mám dát jen 2/3 .... takže to dopadne strašně :-(

    • Andrea
      Andrea | 18. 2. 2013 20:46

      Já ho pekla jako můj první cukrářský výrobek a opravdu se povedl, všem moc chutnal a nikdo mi nevěřil, že to ode mě :))

    • Zuzka
      Zuzka | 3. 11. 2012 18:11

      Už nikdy tenhle recept nebudu dělat, je zbytečně složitý a zdlouhavý a výsledek nestojí za nic. Ke skutečnému medovníku má daleko :-! Velice mě zklamal. A to nejsem žádná začátečnice v pečení.

    • markéta
      markéta | 12. 9. 2012 13:40

      Nechápu, proč tuk do těsta rozpouštět ve vodní lázni - nemá se to nad tou párou šlehat i s tím :-\ medem, cukrem a pod. ?

    • Jara72 | 12. 5. 2012 19:06

      Také znám tento recept,ale přidávám navíc 1 kysanou smetanu,kterou potřu dvě placky .Trochu se zmírní sladkost medovníku.U nás je velmi oblíbený.Dávám 1. :-)

    • Asi
      Asi | 11. 12. 2011 16:40

      Si slepá či čo? vidíš žeby tam pobolo napísané pulka ???? 1ks hery je celá, keď máš v recepte na palacinky 1ks vajce dáš tam polovičku??? :-|

    • kristýna
      kristýna | 24. 8. 2011 21:14

      vše jsem dělala podle návhodu - zabralo mi to několik hodin, medovník má strašně světlou barvu, nechutná vubec jako medovník, ani tak nevypadá .. zklamalo mě to :(

    • Tereza T
      Tereza T | 18. 2. 2011 17:15

      V původním receptu je psaná 1, už je doplněno díky.

    • lenka
      lenka | 18. 2. 2011 10:45

      A můžu se zeptat, kolik té hery? celou, nebo půlku..

    • jajda
      jajda | 26. 1. 2011 19:19

      kdyz nemam tl.hrnecjak dlouho varit salko v norm.hrnci.dekuji ;-)

    • jajda
      jajda | 26. 1. 2011 19:19

      kdyz nemam tl.hrnecjak dlouho varit salko v norm.hrnci.dekuji ;-)

    • Anonym
      Anonym | 9. 2. 2008 23:32

      Hezky sis to Kamilko tady všechno vypsala...: - ))))))

    • Kamila Kleskeňová
      Kamila Kleskeňová | 29. 12. 2007 10:02

      Pozmenila jsem mnozstvi ingredienci, dort byl prilis sladky, takze:150 g cukru krystal, 250 g másla, 100 g cukru moučka a 1 sacek vanilk.cukru

    • Kamila Kleskeňová
      Kamila Kleskeňová | 12. 11. 2007 19:51

      Placky muzeme take potirat cernym cajem aby nebyly tak tuhe. Medovnik by se mel nechat alespon den ulezet v lednici.

    • Kamila Kleskeňová
      Kamila Kleskeňová | 31. 10. 2007 14:36

      Jeste jsem zapomela uvest dve posledni ingredience - 2 sacky vanilk.cukru a hrst mletych vlasskych orechu

    • Kamila Kleskeňová
      Kamila Kleskeňová | 29. 10. 2007 17:35

      Vypada to mozna slozite ale vysledek urcite stoji zato, chutna jako original. Mnam.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
    Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hera Hladká mouka Jedlá soda Máslo Med Moučkový cukr Salko slazené Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Plněná krůtí pečeně

    Plněná krůtí pečeně

    Kovářské kotlety

    Kovářské kotlety

    Volské topinky

    Volské topinky

    Avokádová pasta

    Avokádová pasta

    Dukátové buchtičky

    Dukátové buchtičky

    Kefírový chléb

    Kefírový chléb

    Provensálské kuřecí paličky s cuketou

    Provensálské kuřecí paličky s cuketou

    Telecí líčka na víně

    Telecí líčka na víně

    "Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

    "Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

    Doporučujeme

    20 minut
    Sedlácký salát

    Sedlácký salát

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    29
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    28
    Karlovarský knedlík
    Karlovarský knedlík
    26
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    24
    Míša řezy
    Míša řezy
    23
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš

    Zajímavé články

    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…

    Sledujte nás

    AHA.cz Farna všem vytřela zrak! Tohle tělo je vážně LUXUS

    Farna všem vytřela zrak! Tohle tělo je vážně LUXUS

    AHA.cz BOŽE! Co se to stalo s Kate? Vévodkyně k nepoznání!

    BOŽE! Co se to stalo s Kate? Vévodkyně k nepoznání!

    AHA.cz Deník Aha! 25.1.2021

    Deník Aha! 25.1.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Dáma.cz 10 mýtů o boubelkách, kterým možná věříte i vy: Jsou líné a přejídají se

    10 mýtů o boubelkách, kterým možná věříte i vy: Jsou líné a přejídají se

    Ženy.cz Nejoblíbenější zimní vzor? Kostka ve stylu lumbersexuálů i chalupářů!

    Nejoblíbenější zimní vzor? Kostka ve stylu lumbersexuálů i chalupářů!

    Maminka.cz Poznáte moluska? Podívejte se, jak vypadají a jak se jich zbavit

    Poznáte moluska? Podívejte se, jak vypadají a jak se jich zbavit

    Reflex.cz Herečka Tereza Dočkalová: Taky jsem zvracela jídlo a byla na hranici bulimie, teď jsem stále větší feministka

    Herečka Tereza Dočkalová: Taky jsem zvracela jídlo a byla na hranici bulimie, teď jsem stále větší feministka

    E15.cz Nečekaná hvězda inaugurace prezidenta USA. Bernie Sanders baví internet a palčáky dobývají svět

    Nečekaná hvězda inaugurace prezidenta USA. Bernie Sanders baví internet a palčáky dobývají svět

    Abecedazahrady 9 trendů, které v roce 2021 ovládnou kuchyně

    9 trendů, které v roce 2021 ovládnou kuchyně

    Další doporučené recepty:

    Medovník s čokoládou
    Medovník s čokoládou
    Medovník V.
    Medovník V.
    Medovník velelahodný
    Medovník velelahodný
    Medovník z Počernic
    Medovník z Počernic
    Medovníkové hvězdičky
    Medovníkové hvězdičky
    Medovníkové kuličky
    Medovníkové kuličky
    • Recepty.cz
    • Medovník VI.
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí