Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 12 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: luchanino

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 100
      g máslo
    • 0,3
      lžička sůl
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 250
      ml mléko vlažné
    • 1
      ks žloutek
    • 0,5
      kostka droždí
    • 0,5
      lžička citronová kůra
    • 125
      g cukr krupice
  • Drobenka
    • 100
      g máslo
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 140
      g hrubá mouka
    • 90
      g cukr krupice
  • Náplň
    • 2
      ks vejce
    • 500
      g měkký tvaroh
    • 300
      g rybíz
    • 3
      lžíce cukr krupice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku dáme do větší mísy, uprostřed uděláme důlek a vlijeme do něj trochu vlažného mléka, přisypeme lžíci cukru a rozdrobíme droždí. Necháme 8-10 min. stát, aby vzešel kvásek.
2
Poté přidáme jedno vejce a jeden žloutek, máslo, zbylý cukr, citronovou kůru, sůl a postupně zbylé mléko. Vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu kynout (až zdvojnásobí svůj objem).

RADA: Jak poznat opravdové máslo?

3
Těsto vyválíme na vymazaný větší plech s vyšším okrajem. Navrch rozetřeme náplň - tvaroh smíchaný se dvěma vejci a krupicovým cukrem. Poté posypeme rybízem a navrch drobenkou - z hladké mouky, obou cukrů a másla. Pečeme při 180 °C 25 minut.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: