Rybízový koláč

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 14 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      hrnek špaldová mouka
    • 1
      hrnek třtinový cukr
    • 3
      ks žloutek
    • 120
      g máslo
    • 0,5
      hrnek mléko polotučné
    • 0,5
      ks prášek do pečiva
    • 3
      ks bílek
    • 2
      šálek rybíz
    • moučkový cukr k podávání
  • Drobenka
    • 80
      g máslo
    • 100
      g špaldová mouka
    • 70
      g třtinový cukr jemný
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 1
      špetka badyán

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Prsty uhněťte suroviny na drobenku. Do prosáté mouky přidejte cukr a utvořte důlek, do kterého vlijte žloutky, rozpuštěné máslo a vlažné mléko. Promíchejte s práškem do pečiva.

RADA: Koláče s ovocem 6x jinak

2
Ušlehejte tuhý sníh a postupně ho zapracujte, pak těsto nechte 1 hodinu odpočinout. Troubu zahřejte na 200 °C, plech vyložte pečicím papírem.
3
Těsto pomocí stěrky namáčené do vody rozetřete na plech; je-li příliš tuhé, přidejte trochu mléka. Posypejte rybízem a drobenkou a vložte do trouby.

RADA: 5 tipů, které vám usnadní pečení

4
Po 10 minutách snižte teplotu na 160 °C a dopečte dozlatova. Před podáváním pocukrujte.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: