Hrušková povidla

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omyté hrušky oloupáme, vyjmeme jádřince, nakrájíme na kousky a umeleme na masovém strojku. Dáme do hrnce, mírně podlijeme vodou, přidáme cukr a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Před dokončením přisypeme lžičku kyseliny citronové, skořici a vanilkový cukr, necháme ještě přejít varem a horká povidla plníme do sklenic. Uzavřeme víčky a obrátíme sklenice a necháme vychladnout.
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hrušky Kyselina citronová Skořice Vanilkový cukr
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Věra Štroblová
    Věra Štroblová |

    7. 9. 2009 15:21

    No koukejme se já to našla..... no ale musí se to vařit opravdu dloooooouho než to zhoustne.... takže to fakt jde když se chce :-))

  • Gábina H
    Gábina H |

    3. 10. 2008 12:46

    Na odhánění vos jsme se letos na dovolené v Řecku naučili skvělý trik. Dejte do misky vyložené alobalem mlekou kávu a zapalte. Káva doutná a vosám to "nevoní", takže odletí pryč.

  • tereza R
    tereza R |

    13. 9. 2008 09:35

    Jo, a nemlela jsem na strojku, nýbrž použila tyčový mixér, který předkrájené hrušky perfektně rozmixoval*

  • tereza R
    tereza R |

    13. 9. 2008 09:28

    Dělala jsem minulý týden(jen cukru méně,cca 200g, hrušky byly dost sladké) a šlo to dobře. Je pravda, že je třeba trpělivosti, vařila jsem asi 2h, odháněla vosy a přítele:-)ale výsledek stojí za to*

  • Sylva
    Sylva |

    23. 9. 2006 17:34

    no moc to nejde

  • Věra
    Věra |

    17. 10. 2005 08:09

    Tento recept jsem dělala, vaří se asi 2 hodiny i déle dle hustoty mírným varem a ještě vám mohu doporučit vynikající hruškový džem se zázvorem,na těchto stránkách. Vyzkoušela jsem a doporučuji. Dělala jsem ho s čertvým zázvorem a želírovacím cukrem. Je to opravdu pochoutka a doporučuji dělat rovnou ze dvojité dávky. Pokud vyzkoušíte napiště jak se povedlo, je opravdu "fenomenální"

  • Pája
    Pája |

    15. 10. 2005 15:53

    Prosím Vás, máme letos dobrou úrodu hrušek, tak bych ráda udělala hrušková povidla. Na internetu jsem našla spoustu receptů, které se dost liší. Můžete mi prosím napsat nějaký osvědčený recept ? Moc děkuji.