Asijský králík - jednoduše a chutně

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks králík
    • 2
      lžíce zázvor čerstvě nastrouhaný
    • 6
      stroužek česnek 5 -
    • 3
      lžíce sojová omáčka
    • olej nebo máslo na vymazání pekáčku
    • 200
      g anglická slanina nebo moravská, váhalova... pokrájená na plátky, cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Králíka si očistíme, omyjeme, rozporcujeme na menší díly, které naložíme alespoň na hodinu do marinády umíchané ze lžíce oleje, 3 lžic sojové omáčky a jemně nastrouhaného zázvoru a česneku.
2
Pak každý díl marinovaného králíka obalíme v plátku slaniny a vedle sebe naskládáme do slabě vymazaného pekáčku. Vše podlijeme troškou vody (nejlépe se zbytkem marinády), zakryjeme a dáme do předehřáté trouby na 190 stupňů na cca 60-80 minut péct doměkka. Pak odklopíme, dle potřeby podlijeme, dopečeme do zezlátnutí slaniny a můžeme podávat.
3
Podáváme s bramborovou přílohou, přeléváme výpekem.
4
Pokud chceme mít králíka v dietnější verzi, můžeme slaninu vynechat, dusit ho zakrytého v troubě doměkka za občasného podlití a před koncem pečení ho nechat jen krátce opéct.
5
Solit králíka většinou není nutné, jelikož sojová omáčka a slanina jsou slané dost. Maximálně můžeme do marinády přidat trochu pepře pro pikantnější chuť.
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Králík Olej Sojová omáčka Zázvor
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Iva Žehrová
    Iva Žehrová |

    11. 10. 2016 08:09

    Děkuji za skvělý recept, králík byl jedna báseň.

  • caro
    caro |

    14. 3. 2016 10:49

    bolo to fajne <3 vďaka

  • Jitka Petáková
    Jitka Petáková |

    28. 1. 2016 09:53

    Včera jsem králíka vyzkoušela a byl vynikající. Byla jsem moc zvědavá jak bude chutnat a taky proto, že jsem se moc pobavila nad komentářem pana Venci. Dnes už přesně vím, co tím myslel.

  • Freddy
    Freddy |

    6. 12. 2015 16:54

    Suprový králík, až bude příležitost tak si ho zase dáme.

  • kyky
    kyky |

    10. 9. 2015 15:13

    davam velikou jednicku s hvezdickou,bylo to vynikajci

  • Venca
    Venca |

    23. 7. 2015 15:06

    Fákt dobrý.A tak mi napadlo,že kdyby takhle dělala králíka stará Škopková,žral by ho na tuty i Punťa,protože to byla chvilka poezie chuti.

  • Anna Domanská
    Anna Domanská |

    11. 5. 2015 11:18

    Nic podobného jsem z králíka ještě nepřipravovala, ale bylo to bez chyby a všem takhle upečený králík velice chutnal.

  • Jitka
    Jitka |

    2. 3. 2015 06:18

    Vynikající králík. Doporučuji!! :-)

  • Marie Klímová
    Marie Klímová |

    13. 1. 2015 18:04

    Byla to opravdu vynikající úprava králičího masa, jsem nadšená a děkuji za nový neotřelý recept.

  • karibic
    karibic |

    10. 1. 2015 15:40

    nejlepsi kralik co jsme jedli, stavnaty a hlavne bez omacky, dobry k bramboru 8-)

Poslední navštívené:

Abecední seznam: