Smažené cibulky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 8
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • cibule
    • 2
      ks vejce
    • 40
      g sýr 30 - 40g
    • 12
      lžíce mléko
    • 1
      špetka sůl
    • hladká mouka
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibule oloupeme, nakrájíme na kolečka tak 5 - 7 cm tlusté. Vejce rozšleháme s mlékem a troškou soli, přidáme sýr a mouku podle hustoty tak, aby těstíčko rychle nestékalo z koleček cibule, ale aby nebylo ani příliš husté.
2
Kolečka cibule namáčíme v těstíčku a smažíme zvolna(cibule měkne pomaleji) dorůžova. Přebytečný tuk vsákne ubrousek,takže osmažené pokládáme na něj. Podáváme buď jako chuťovku nebo jako hlavní chod s bramborovou kaší.
3
Do těstíčka můžeme přidat dle vaší chuti například: papriku sladkou nebo pálivou, grilovací koření, česnek, pepř, bylinky, sojovku, hořčici... to,co máte rádi.
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Mléko Olej Sůl Sýr Vejce

Komentáře k receptu

  • miluna
    miluna |

    18. 6. 2013 14:04

    dobrota! pripomelo mi to studentska leta, kdyz bylo hluboko do kapsy, tak jsme je delali velmi casto, cim slabsi, tim lepsi :-)

  • Eva Megová
    Eva Megová |

    9. 5. 2012 17:04

    Se šťouchaným bramborem byly výborné, snažila jsem se dělat co nejslabší plátky.

  • macecha
    macecha |

    26. 1. 2012 13:16

    zkusila jsem i s tou nivou a dobré je obé :-))

  • Kordulka
    Kordulka |

    20. 7. 2011 18:29

    do těstíčka jsem strouhla nivu a bylo to eňo-ňuňo, doporučuji .)

  • amora
    amora |

    19. 5. 2011 19:40

    Výborné, doporučuji vyzkoušet zaměnit mléko za pivo.

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    27. 10. 2010 16:05

    Jirko, nejak nejsem na vkladani receptu, tak to pokazde pisnu do komentaru, ale tu cibuli vyfotim a pridam :-) :-) :-) . Jinak kdyz jsme u toho fritaku, do kulateho sitka dej tortilu (moucna placka, zde se prodava v ruznych prichutich) a usmaz. Udela se ti krasna misticka. Je to vyborne na ruzne dipy, kazdy si odlamuje misticku a nabira dip nebo v tom muzes podavat ruzne salaty, to je jenom takova mala vychytavka, kdybys mel zajem to vyzkouset. Je to lepsi, nez kukuricne nebo bramborove lupinky, nekdy byvaji totiz dost slane a krasne to vypada. ;-) :-) :-)

  • recepty73
    recepty73 |

    27. 10. 2010 07:12

    :-)) ...jak to,že tu ještě nemáš tento recept s fotkou :-\ ;-)

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    26. 10. 2010 19:37

    Jirko, pokud mas rad smazenou cibuli, vezmi velkou bilou cibuli a nakrajej jednotlive vrstvy lupinku na uzke prouzky. Pozor, at nedokrojis az do konce. Potom cibuli dej do velmi studene vody, az se rozvine, vysus a namoc v testicku, co mas rad. My mame radi palivejsi ;-) . Potom uz jenom hod do sita do fritaku a usmaz. Olej nesmi byt moc horky, aby cibule stihla zmeknout. Vysledkem je obrovska cibule, kazdy lupinek je osmazeny jednotlive a skoro bez prace. Vyborne k pivku a s oblibenym dresinkem, ( napr.Blue cheese, Ranch nebo Tisic ostrovu), to uz zalezi na chuti kazdeho ;-) ;-) ;-) Vypada to jako obrovska ruze a kazdy si odtrhava jednotlive prouzky :-D :-D :-D je to takova kolektivni zalezitost.

  • recepty73
    recepty73 |

    26. 10. 2010 16:53

    ...nebo můžete okořenit rovnou cibuli,před namočením do těstíčka ;-) :-)

Poslední navštívené:

Abecední seznam: