Čokoládový koláč s blumami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 8
      ks bluma
    • máslo na vymazání formy
    • kokos na vymazání formy
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce kakao
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 3
      ks vejce
    • mléko polotučné 3/4 hrnku
    • 1
      hrnek rozpuštěné máslo
    • 2
      lžíce čokoláda
  • Drobenka
    • cukr krupice 1/2 hrnku
    • polohrubá mouka 1/2 hrnku
    • máslo 1/2 hrnku

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Blumy zbavte pecek a nakrájejte.
2
Troubu předehřejte na 160 °C, formu vymažte máslem a vysypte kokosem.
3
Připravte si drobenku. Smíchejte všechny ingredience na drobenku a uložte do chladu. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, solí, kakaem a cukrem. Vejce rozšlehejte v mléce a vmíchejte do moučné směsi.
4
Pak vmíchejte rozpuštěné (ne horké) máslo a nakonec do těsta zapracujte nakrájenou čokoládu. Vlijte ho do formy, navrch rozprostřete blumy a zasypte je drobenkou.
5
Upečte v troubě předehřáté na 160 °C, asi 55 minut.
Kategorie: Nejlepší dezerty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: