Čokoládový koláč s jablky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 70 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks jablka
    • 100
      g máslo
    • 100
      g čokoláda
    • 3
      vejce
    • 100
      g cukr
    • 100
      g lískové oříšky
    • 50
      g piniové oříšky
    • 2
      lžíce brandy
    • zmrzlina

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu zapněte na 180 °C. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a rozčtvrťte. Máslo a čokoládu rozpusťte a promíchejte, nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Žloutky vyšlehejte s cukrem do vysoké pěny.

RADA: 6 koláčů z ovoce nejen ze zahrádky

2
Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Do žloutkové pěny vmíchejte lískové a piniové oříšky a čokoládovou hmotu, brandy, nakonec opatrně vmiste i sníh. Formu vymažte máslem a vysypte cukrem. Nalijte do ní těsto a do něj řezem dolů zatlačte jablka. Pečte asi 35 minut. Podávejte se skořicovou zmrzlinou.

RADA: Jak poznat opravdové máslo?

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: