Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto:
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 3
      ks vejce
    • 180
      g máslo nebo Hera
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr nebo aroma
    • 1
      lžička citronová kůra - čerstvá
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 800
      g hrušky , očištěné, na klínky pokrájené, cca
    • skořice - mletá
    • žmolenka - hrubá mouka, cukr krupice, vanilkový cukr, změklé máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na koláč používáme všechny suroviny pokojové teploty, i hrušky.
2
Těsto: žloutky vyšleháme s cukry a máslem do pěny, přidáme tvaroh, citronovou kůru (není nutná) a mouku s kypřidlem. Vše dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech. Těsto poklademe hruškami, jemně posypeme mletou skořicí a zasypeme žmolenkou.
3
Koláč dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu (180°C) na cca 35-45 minut dorůžova.
4
Po vychladnutí nakrájíme a podáváme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Iveta
    Iveta |

    6. 3. 2017 17:25

    :-)) :-* <3 O:-) Díky za recept, koláč je vážně úúúúžasný i s jablky :-)

  • Tereza
    Tereza |

    13. 8. 2016 07:57

    Výborný koláč :-* . Upečený byl v mžiku, příprava byla taky snadná a div že na mě i kousek zbyl jak skvěle chutnal :-D .

  • recepty73
    recepty73 |

    21. 10. 2014 08:55

    ...my radši méně buchty a více ovoce (tvarohu, krému...) ;-) vnitřní rozměr plechu 28x38 cm

  • TheKacabi
    TheKacabi |

    19. 10. 2014 16:58

    chuťově výborný... ale nedávala jsem na plech, protože máme docela velký a toho těsta mi přišlo docela málo... dala jsem tedy na pekáč 20x35 cm a vyšla mi asi 5 cm vysoká buchta... trochu hůř se kontrolovalo, jestli už je těsto upečené, ale odhadla jsem to nakonec dobře

  • Lucie
    Lucie |

    19. 10. 2014 08:14

    Rychlý a moc dobrý, ale z jablíček Těch my máme dost, ale hrušku ani jednu.

  • Zdena Václavíková
    Zdena Václavíková |

    30. 8. 2014 08:49

    V půl sedmé jsem ho vytáhla z trouby a vylákala s ním všechny ospalce z postelí. Krásně tu zavoněl a je taky moc dobrý.

  • Daniela
    Daniela |

    15. 10. 2013 12:37

    Z podobného těsta dělám bábovku, je dobrá a vláčná ale koláč s ovocem a žmolenkou je ještě lepší. Recept se mi moc líbí a budu podle něj péct i nadále. Děkuji :-)