• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Vegetariánský boršč
    Napište svůj komentář k receptu

    Vegetariánský boršč

    autor: F.O.O.D.
    0.0
    moje hodnoceni
    3.6
    hodnotilo: 19
    doba přípravy: 50 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Vegetariánský boršč
    Vegetariánský boršč
    Vegetariánský boršč
    Vegetariánský boršč
    Vegetariánský boršč
    Vegetariánský boršč
    Vegetariánský boršč
    5fotografií
    Nahrát fotku
     

    Tradiční ruská polévka z červené řepy je velmi vydatná i chutná. V našem receptu si vyzkoušíme bezmasou variantu plnou zeleniny. Kromě řepy uplatníme celer, mrkev, červené zelí, brambory nebo fazole. Nebude chybět ani zakysaná smetana na zjemnění.

    Suroviny

    4 porce
      • 1
        ks cibule
      • 2
        ks celer řapíky
      • 2
        ks mrkev střední
      • 2
        ks brambory typ B
      • 0,50
        ks červené zelí
      • 2
        ks červená řepa
      • 3
        lžíce řepkový olej
      • 1
        l zeleninový vývar
      • 2
        ks bobkový list
      • 5
        ks pepř celý
      • 5
        ks nové koření
      • 2
        lžíce rajčatové pyré
      • 1
        plechovka fazole bílé
      • sůl dle chuti
      • pepř mletý dle chuti
      • jablečný ocet dle chuti
      • zakysaná smetana k podávání
      • kopr k podávání

    Postup přípravy receptu

    1
    Cibuli nakrájejte nadrobno, celer, mrkve a brambory na 1,5 centimetrové kostky. Zelí nakrájejte na proužky, řepu nastrouhejte najemno.

    RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

    2
    V hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje a cibuli nechte zesklovatět, přidejte celer s mrkví a bramborami a zeleninu krátce orestujte.
    3
    Zalijte vývarem, přidejte koření, nejlépe svázané v kousku gázy (bobkový list, nové koření a pepř). Osolte a 10 minut povařte. Nyní přisypte zelí, zakryjte pokličkou a vařte na mírném ohni dalších 5 minut.
    4
    Na pánvi na zbylém oleji krátce orestujte řepu s protlakem. Po chvilce bublání vlijte do polévky, přidejte slité fazole a 5 minut povařte. Vyjměte koření a dochuťte solí, pepřem a octem.

    RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

    5
    Polévku podávejte se lžící kysané smetany, posypanou čerstvým koprem.
    6
    Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

    RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Boršč bez masa

    Boršč bez masa

    Boršč s jehněčím masem

    Boršč s jehněčím masem

    Ukrajinský boršč

    Ukrajinský boršč

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Polévky Jiné / speciální polévky Boršč FOOD
    Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Celer Červená řepa Červené zelí Cibule Fazole Jablečný ocet Kopr Mrkev Nové koření Pepř celý Pepř mletý Rajčatové pyré Řepkový olej Sůl Zakysaná smetana Zeleninový vývar

    Jak krájet cibuli

    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Vepřová pečeně s kůrčičkou

    Vepřová pečeně s kůrčičkou

    Cuketo-kokosový zákusek

    Cuketo-kokosový zákusek

    Smetanovo-křenová nebo česneková pochoutka - pomazánka

    Smetanovo-křenová nebo česneková…

    Pikantní vepřové se smaženou rýží

    Pikantní vepřové se smaženou rýží

    Ginger Beer - zázvorová limonáda

    Ginger Beer - zázvorová limonáda

    Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

    Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

    Těstoviny se sýrovou omáčkou zapečené

    Těstoviny se sýrovou omáčkou zapečené

    Anglická gulášová polévka

    Anglická gulášová polévka

    Lehký vajíčkový salát s jogurtem

    Lehký vajíčkový salát s jogurtem

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    45 minut
    Španělský ptáček s rýží

    Španělský ptáček s rýží

    36 minut
    Placičky z bílých fazolí

    Placičky z bílých fazolí

    20 minut
    Sekaná se slaninou a zeleninou

    Sekaná se slaninou a zeleninou

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    40 minut
    Tvarohové knedlíky s jahodami

    Tvarohové knedlíky s jahodami

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    40 minut
    Buchtičky se šodó

    Buchtičky se šodó

    Jak krájet cibuli

    Poslední sledované recepty

    29
    Palačinky
    Palačinky
    28
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    28
    Vepřový guláš
    Vepřový guláš
    28
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    27
    Ananasové řezy
    Ananasové řezy

    Zajímavé články

    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději bez královny
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději…
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s vařenými vejci!
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s…
    Na čem si rád pochutnal Vlasta Burian? Král komiků byl velký gurmán
    Na čem si rád pochutnal Vlasta Burian? Král…
    Pražský koláč: Recept na klasiku i vylepšený podle Romana Vaňka
    Pražský koláč: Recept na klasiku i vylepšený…

    Sledujte nás

    AHA.cz Dojemný vzkaz Brodské: Holky, myslím na vás. Držte se!

    Dojemný vzkaz Brodské: Holky, myslím na vás. Držte se!

    AHA.cz Šulcová (74): POPRVÉ O VÁŽNÉ NEMOCI SVÝCH OČÍ! Všechno vidí dvakrát...

    Šulcová (74): POPRVÉ O VÁŽNÉ NEMOCI SVÝCH OČÍ! Všechno vidí dvakrát...

    AHA.cz Deník Aha! 10.4.2021

    Deník Aha! 10.4.2021

    Dáma.cz 6 tajemství královny Alžběty: Díky nim se dožila vysokého věku i vypadá skvěle

    6 tajemství královny Alžběty: Díky nim se dožila vysokého věku i vypadá skvěle

    Dáma.cz 5 největších hvězd první republiky, které zničily alkohol a deprese

    5 největších hvězd první republiky, které zničily alkohol a deprese

    Ženy.cz Jak na dokonalý culík? Pět kroků, díky kterým bude jako od kadeřníka!

    Jak na dokonalý culík? Pět kroků, díky kterým bude jako od kadeřníka!

    Maminka.cz Tátové podle zvěrokruhu. Raci jsou úžasně vnímaví, Býci děti uplácejí. Lvi se jimi chlubí

    Tátové podle zvěrokruhu. Raci jsou úžasně vnímaví, Býci děti uplácejí. Lvi se jimi chlubí

    Reflex.cz Lipovská: Má zjištění přesahují Českou televizi a zasahují do roviny bezpečnosti státu

    Lipovská: Má zjištění přesahují Českou televizi a zasahují do roviny bezpečnosti státu

    E15.cz Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Abecedazahrady Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    Další doporučené recepty:

    Vegetariánské pirohy
    Vegetariánské pirohy
    Vegetariánské špagety carbonara
    Vegetariánské špagety carbonara
    Vegetariánské špízy s feta sýrem na grilu
    Vegetariánské špízy s feta sýrem na…
    Vegetariánský burger se sýrem halloumi
    Vegetariánský burger se sýrem halloumi
    Vegetariánský burger z tofu
    Vegetariánský burger z tofu
    Vegetariánský guláš
    Vegetariánský guláš
    • Recepty.cz
    • Vegetariánský boršč
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí