Vegetariánský boršč

moje hodnocení: 0

5.0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks celer řapíky
    • 2
      ks mrkev střední
    • 2
      ks brambory typ B
    • 0,5
      ks červené zelí
    • 2
      ks červená řepa
    • 3
      lžíce řepkový olej
    • 1
      l zeleninový vývar
    • 2
      ks bobkový list
    • 5
      ks pepř celý
    • 5
      ks nové koření
    • 2
      lžíce rajčatové pyré
    • 1
      plechovka fazole bílé
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
    • jablečný ocet dle chuti
    • zakysaná smetana k podávání
    • kopr k podávání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli nakrájejte nadrobno, celer, mrkve a brambory na 1,5 centimetrové kostky. Zelí nakrájejte na proužky, řepu nastrouhejte najemno.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
V hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje a cibuli nechte zesklovatět, přidejte celer s mrkví a bramborami a zeleninu krátce orestujte.
3
Zalijte vývarem, přidejte koření, nejlépe svázané v kousku gázy (bobkový list, nové koření a pepř). Osolte a 10 minut povařte. Nyní přisypte zelí, zakryjte pokličkou a vařte na mírném ohni dalších 5 minut.
4
Na pánvi na zbylém oleji krátce orestujte řepu s protlakem. Po chvilce bublání vlijte do polévky, přidejte slité fazole a 5 minut povařte. Vyjměte koření a dochuťte solí, pepřem a octem.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

5
Polévku podávejte se lžící kysané smetany, posypanou čerstvým koprem.
6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.