Dip - omáčka na namáčení (univerzál)

moje hodnocení:

3,8

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Základ
    • 100
      g nízkotučný měkký sýr jakýkoliv, kozí, brynza, Lučina
    • 50
      g nízkotučný bio jogurt

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
**Česnekovo-bylinkový: **k základu přidejte 1 stroužek prolisovaného česneku, hrst drobně nasekané pažitky, trochu citronové šťávy a čerstvě namletý pepř.
2
**Lososový:** 130 g najemno nakrájeného uzeného lososa a trochu sekaného čerstvého kopru.
3
**Pekelný:** 1 maličkou nasekanou cibulku, nasekanou chilli papričku nebo chilli omáčku a to podle chuti.
4
**Řecký:** půlka nastrouhané salátové okurky a hrst sekaných mátových lístků.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Q
    Q |

    4. 7. 2012 10:58

    okurku je potřeba řádně, ale opravdu řádně vymačkat. obsahuje šílené množství vody, dochutíme solí, pepřem ...

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    1. 1. 2012 15:29

    Tak jsem dodatečně vyzkoušela i pekelný a lososový, opět s lučinou. Na pekelný jsem sehanala jen sladkou chilli omáčku, takže jsem asi nevytvořila úplně to, co autorka zamýšlela, ale i přesto to byla velmi zajímavá variace chutí, kterou moc chválíme. Lososový byla trošku dražší zálažitost, ale moc dobrá, jen je třeba lososa nakrájet na opravdu malinké kousky, jinak se dip špatně nabírá. Oba dva dipy moc chválím!!!!

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    14. 12. 2011 21:51

    Velmi chválím dip bez majonézy, másla, smetany nebo jiné kalorické bomby. Dipy jsem míchala s Lučinou. Zkusila jsem česnekovo-bylinkový, a ten byl opravdu báječný, velmi doporučuji. Pak ještě řecký, ale ten už byl chuťově o třídu níž. Máta a okurka je nezvyklá kombinace a přišla mi chuťově divná. Navíc máta bylo jediné, co dip dochucovalo, takže byl docela planý, okurka ho naředila, takže pak po zelenině stékal a padal. Nakonec si hosté raději brali zeleninu samotnou :( Ale ten česnekovo-bylinkový velmi chválím!

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    13. 12. 2011 18:36

    Jen smíchá.

  • Tealc
    Tealc |

    6. 4. 2011 20:15

    A jak se to připravuje ? Jen se to smíchá, nebo se to povaří ? Prosím více infa. Díky :-)

  • tomik07
    tomik07 |

    31. 12. 2010 14:08

    opravdu dobrý recept, vřele doporučuji česnekovo-bylinkovou verzi