Jahodové řezy VII.

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Piškot
    • 4
      ks vejce
    • 180
      g cukr krupice
    • 4
      lžíce horká voda
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček želatina
    • 1
      kg jahody čerstvé
    • 1
      svazek meduňka lístky
    • 120
      g cukr krupice
    • 1
      špetka kyselina citronová

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Piškot: žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, postupně zašleháme horkou vodu, přidáme mouku a pomalu vmícháme sníh z bílků.
2
Upečeme na vymaštěném a moukou vysypaném plechu.
3
Želatina: želatinu si namočíme asi na 1/2 hod. do 1 dcl studené vody, svaříme 1/4 l vody se 120 g cukru, přidáme na špičku nože kyselinu citronovou a necháme mírně schladnout.
4
Přidáme rozpuštěnou želatinu a za stálého míchání necháme vychladnout.
5
Na studený piškot klademe půlky jahod - čím větší, tím lepší, oprané lístky meduňky klademe mezi jadody - na ozdobu.
6
Zpola tuhnoucí želatinu klademe na jahody, rovnoměrně rozetřeme, měla by vytvořit hladinu jako ledová plocha.
7
Dáme do ledničky ztuhnout.
8
Podáváme se šlehačkou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Míša
    Míša |

    19. 6. 2014 12:52

    Kde je tvaroh?

  • 9
    9 |

    7. 3. 2011 18:10

    hele ty malino lízal bych ti píču,a kozy :-P :-P :-P

  • Hanka
    Hanka |

    4. 2. 2011 18:01

    Nevím,co je na řezu složitého.Je to suchá buchta s ovocem,žádný krém :-\

  • alena
    alena |

    4. 11. 2010 13:43

    vyzerato na fajny kolac