Jahodové řezy se zakysanou smetanou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: karo.lina

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdřív si připravíme piškot. Oddělíme si bílky, vyšleháme je dotuha a při šlehání přidáváme postupně 4 lžíce cukru a žloutky. Mouku do těsta už jen lehce vmícháme, aby byl piškot nadýchaný.
2
Těsto nalijeme do vymazaného a hrubou moukou vysypaného většího pekáčku (nebo do menšího hlubokého plechu). Pečeme při 175°C 15-20 minut.
3
Zatímco se piškot chladí, připravíme si krém. Do větší mísy dáme všechny zakysané smetany, přidáme vyšlehanou smetanu, cukr, několik kapek citronu a citronovou kůru. Želatinu připravíme podle návodu a vmícháme do krému. Až krém začne být tužší, natřeme ho na vychladlý piškot.
4
Jahody omyjeme a nakrájíme na půlky. Řeznou stranou nahoru pokládáme na krém.
5
Nakonec připravíme podle návodu dortové želé (ochutit cukrem a citronem) a nalít na koláč.
6
Nechat min. hodinu chladit v ledničce.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: