• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Jahodové řezy z Galaretky
    Napište svůj komentář k receptu

    Jahodové řezy z Galaretky

    autor: Zdeňka z O.
    0.0
    moje hodnoceni
    4.8
    hodnotilo: 9
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Jahodové řezy z Galaretky
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Placky
      • 3
        ks vejce
      • 250
        g cukr
      • 250
        g polohrubá mouka
      • 0,20
        l rostlinný olej
      • 0,20
        l mléko
      • prášek do pečiva
      • marmeláda
    • Náplň
      • 3
        ks šlehačka
      • 2
        ks jahodový kompot
      • 3
        ks galaretka Jahodové
    • Poleva
      • 1
        ks galaretka

    Postup přípravy receptu

    1
    Žloutky utřeme s cukrem a olejem, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko a sníh z bílků. Upečeme na velkém plechu při 200 °C. Vychladlý korpus potřeme marmeládou a poklademe odkapanými jahodami. Šťávu z kompotů doplníme do 3/4 l vodou a dáme vařit. Odstavíme a do horké vmícháme 3 Galaretky (želatina dovážená z Polska). Mícháme do rozpuštění a necháme vychladit. Mezitím vyšleháme dotuha šlehačky a když začne želatina tuhnout, po částech ji vmícháváme do šlehačky.
    2
    Kolem piškotu vytvoříme okraj z alobalu nebo použijeme rantlík z nerezového plechu. Směs nalijeme na korpus a necháme ztuhnout. Připravíme si poslední Galaretku podle návodu na sáčku (želatinu rozmícháme v 1/2 l horké vody do rozpuštění) a zchladlou nalijeme na náplň.<BR>Místo tohoto korpusu můžeme upéct 2 tenké piškotové pláty a slepit je marmeládou, moučník bude vypadat stejně jako jahodové kostky z cukrárny.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Jahodové řezy V.

    Jahodové řezy V.

    Jahodové řezy

    Jahodové řezy

    Jahodové řezy s bílou čokoládou

    Jahodové řezy s bílou čokoládou

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • acid
      acid | 14. 4. 2016 15:10

      proč používáte potraviny z Polska, a přitom ještě tvrdíte jak dlouho to trvá? Já toto peču již 10 let z českých potravin a je to asi tak o 2 hodiny rychlejší. Želatina dr.Oetker tuhne za pár minut... svět se zbláznil... :'(

    • Lenka
      Lenka | 25. 2. 2016 10:57

      Upekla jsem a povedly se moc :-) Akorát napoprvé jsem dělala z celé dávky a neměla jsem šanci, aby se to vešlo na plech. Nemáte někdo nějaký fígl? Napodruhé jsem dělala ze 2/3 do dortové formy. Vešlo se, byla plná po okraj (průměr 24 cm) a úplně to pro rodinnou oslavu stačilo. :-) Opravdu skvělé :-)

    • Pavla
      Pavla | 21. 6. 2015 16:25

      V tescu mají galaretku - kupovala jsem ji v 5ti barvách. Fialovou, tyrkysovou, modrou, zelenou a zlutou ;-) taky se s ní trápím, dneska poprvé ;-)

    • Hanďourek | 16. 8. 2012 12:35

      Upekla jsem řezy mamče k svátku a jsou moc dobré, lepší než ty kupované jahodové kostky. Všem moc chutnaly, i mé nadřízené v práci která je nemusí. Jinak jsem měla také problém sehnat tu jahodovou želatinu.

    • Blanka
      Blanka | 5. 5. 2007 17:12

      Ach jo, ani za Boha nemůžu sehnat Galaretku, v Lidlu u nás mají jen citronovou a v sousedním městě dokonce ani tu. Nevíte ještě o nějakém obchodě kromě Lidlu, kde mají jahodovou Galaretku??nebo to vážně musím jet do Polska:o))???

    • Anonym
      Anonym | 22. 4. 2007 21:09

      Blanko, ja to tu uz popisovala, ze jsem byla poprve prekvapena, jak dlouho to trvalo a bala jsem se, ze to snad nikdy neztuhne, ale nakonec ztuhlo, nebojte. Uz jsem delala 2x ;-)Podruhe jsem dokonce rozpustila galaretku na tu tenkou vrstvu nahoru a zapomnela na to, odjela s manzelem nakupovat, vratila se po vice jak hodine a bylo to akorat :-D Jen jsem ji nalila nahoru a dala opet do chladna.

    • Zdeňka
      Zdeňka | 22. 4. 2007 19:03

      Blanko,Galaretka tuhne docela pomalu,chce to trpělivost.Protože se dává poloviční množství tekutiny než je v návodu,ztuhne krásně.Chce to vystihnout okamžik,kdy ještě není želatina úplně tuhá,ale už začíná houstnout.Poprvé jsem měla taky strach,že to neutrefím,ale povedlo se.Určitě se povede i Vám.

    • Blanka
      Blanka | 22. 4. 2007 12:50

      Tak tenhle zákusek miluju a kupuju si ho běžně v cukrárně!!!Chtěla bych ho co nejdřív vyzkoušet, jenže mám špatné zkušenosti s želatinou. Když jsem chtěla dělat nějaký moučník s želatinou, nikdy neztuhla..nebo jsem možná nebyla trpělivá!Zkoušela jsem např. želatinu od Dk. Oetkra (v prášku) a udělala vše přesně podle návodu a i když jsem hrnec později dala do lednice, želatina netuhla..tak jsem se naštvala a vodu vylila:o)..prosím poradte mi jak dlouho má želatina tuhnout a při jaké konzistenci ji mám vmíchat do šlehačky?až když je z ní rosol??Děkuju vám moc..

    • iveta horova
      iveta horova | 22. 4. 2007 08:44

      Dort jsem take už dělala a byl moc dobrý. včera jsem vyzkoušela z borůvek a také je dobrý.Místo galaretky jsem použila želatinový ztužovač za studena od Dr.oetkera a šlehačku jsem obarvila štávou z borůvek.to samé jsem udělala i se želé. všichni si to pochvalovali.

    • Mirka
      Mirka | 2. 4. 2007 18:53

      Byl to báječnej recept,lahůdka.Doporučuji.

    • Sarka Honzakova
      Sarka Honzakova | 1. 4. 2007 22:46

      Anonyme a Zdenko...diky za rady. Ja jsem naucena vymazavat a vysypavat. S pecicim papirem jinak nez pod vanocku a pecivo se teprve seznamuji. Vas postup urco vyzkousim, protoze narozeniny dcery se blizi.

    • Květa B.
      Květa B. | 1. 4. 2007 15:15

      Dobroučké to je, posílám jedničku.To těsto ale zkusím taky jiné, i když zas tak moc to nevadilo, že nebylo až ke krajům, té šlehačky je tak hodně, že jsem to zaplnila.Až na nějaké technické nedostatky z mé strany se povedlo.

    • Zdeňka
      Zdeňka | 24. 3. 2007 19:24

      Šárko,jsem moc ráda,že se vám povedlo a chutnalo.Korpus si samozřejmě každý upeče podle sebe,já mám dobrou zkušenost s tímto a dělám to tak,jak radí anonym,nevymazávám okraje.Máte pravdu,že Galaretka tuhne pomalu,dá se to urychlit chlazením kastrolu s želatinou ve studené vodě,ale musí se hlídat,aby neztuhla moc.

    • Anonym
      Anonym | 24. 3. 2007 09:19

      Šárko,když pečete do dortové formy,tak vyložte dno peč. papírem a okraje už nevymazávejte ani nevysypávat moukou.A po upečení nožem těsně u formy vykrojíte boky.

    • Sarka Honzakova
      Sarka Honzakova | 23. 3. 2007 20:42

      Tak uz je to snezeno, doslova sezraaano :-D Vynikajici, davam za 1* a za 14 na prani dcery opakuji na jeji narozeniny. Delala jsem z 1/2 davky do dortove formy. Mela jsem jen problem s korpusem. Chutove vyborny, ale po upeceni mi dost odskocil od okraje (jako piskot) a byla tam skoro 1 cm mezera. Takze jsem ho potrela marmeladou a snedla, zatimco jsem upekla korpus podle receptu Buchta s rosolem, ktery mam vyzkouseny. Jo a pak to jahodove zele hodne pomalu tuhne, takze pokud delate rosoly podinku nebo klasicke zelatiny, neznepokojujte se, chce to jen o neco pevnejsi vuli a vydrz, pokud se vysledku nemuzete dockat, jako ja ;-) Opravdu vynikajici, jako ten zminovany dort z cukrarny.

    • Sarka Honzakova
      Sarka Honzakova | 21. 3. 2007 20:15

      Tohle jsem milovala jako zakusek. Jeden rok jsem si to od mamky vyprosila i jako dort z cukrarny k narozeninam. Uz jsem to dlouho nikde nevidela. V Lidlu uz jsem sehnala Galaretku a musim to zkusit.

    • Eva Maršounková
      Eva Maršounková | 21. 3. 2007 19:16

      Skvělý zákusek, moc děkuju za recept. Určitě brzy vyzkouším.

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 20. 3. 2007 07:29

      Zdeňko, běžím do Lidla :-))

    • Zdeňka
      Zdeňka | 19. 3. 2007 20:43

      Galaretku mají u nás na vesnici v obchodě,bývá i v Lidlu a taky se vozí z Polska.Je na rozdíl od naší želatiny výborně ochucená,není třeba do ní nic přidávat.

    • Jitka
      Jitka | 19. 3. 2007 20:25

      Ta "galaredka" je v čechách běžně k dostání, nebo si jí vozíte z Polska sami?

    • Katka Maršálková
      Katka Maršálková | 19. 3. 2007 13:27

      je to želatina, v Polsku se tomu říká "galaretka"

    • Anonym
      Anonym | 19. 3. 2007 12:37

      Co je to galaretka?

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty
    Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Galaretka Jahodový kompot Marmeláda Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Šlehačka Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Bavorské vdolečky II.

    Bavorské vdolečky II.

    Čočková polévka z komentářů

    Čočková polévka z komentářů

    Dýňový krém

    Dýňový krém

    Pečenáče z kapra

    Pečenáče z kapra

    Krémové rizoto s lososem

    Krémové rizoto s lososem

    "Piknik" medové kuličky - kokosové

    "Piknik" medové kuličky - kokosové

    Krém na zdobení dortů

    Krém na zdobení dortů

    Těstíčko jako od vietnamců

    Těstíčko jako od vietnamců

    Čokoládová buchta z remosky

    Čokoládová buchta z remosky

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    45 minut
    Španělský ptáček s rýží

    Španělský ptáček s rýží

    36 minut
    Placičky z bílých fazolí

    Placičky z bílých fazolí

    20 minut
    Sekaná se slaninou a zeleninou

    Sekaná se slaninou a zeleninou

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    40 minut
    Tvarohové knedlíky s jahodami

    Tvarohové knedlíky s jahodami

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    40 minut
    Buchtičky se šodó

    Buchtičky se šodó

    Poslední sledované recepty

    24
    Míša řezy
    Míša řezy
    24
    Palačinky
    Palačinky
    20
    Vepřový guláš
    Vepřový guláš
    19
    Tvarohová bábovka
    Tvarohová bábovka
    19
    České buchty
    České buchty

    Zajímavé články

    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem zahájí grilovací sezónu!
    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem…
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději bez královny
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději…
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s vařenými vejci!
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s…
    Na čem si rád pochutnal Vlasta Burian? Král komiků byl velký gurmán
    Na čem si rád pochutnal Vlasta Burian? Král…

    Sledujte nás

    AHA.cz Hvězda Ulice Jarka Obermaierová: Problémy s ALKOHOLEM!

    Hvězda Ulice Jarka Obermaierová: Problémy s ALKOHOLEM!

    AHA.cz Moudro Haliny Pawlowské: Tohle vzkázala tlouštíkům!

    Moudro Haliny Pawlowské: Tohle vzkázala tlouštíkům!

    AHA.cz Nedělní Aha! 11.4.2021

    Nedělní Aha! 11.4.2021

    Dáma.cz Ljuba Hermanová: Milovala pozornost a muže, vdala se čtyřikrát

    Ljuba Hermanová: Milovala pozornost a muže, vdala se čtyřikrát

    Dáma.cz Ženy přiznaly: V dětství jsme nachytaly rodiče při milování, měly jsme z toho trauma

    Ženy přiznaly: V dětství jsme nachytaly rodiče při milování, měly jsme z toho trauma

    Ženy.cz Sexy zkrácené topy? Tohle můžu nosit také, dokazují modelky s plnými tvary

    Sexy zkrácené topy? Tohle můžu nosit také, dokazují modelky s plnými tvary

    Maminka.cz Chlapečka Veroniky Kašákové ochrání před fenylketonurií přísná dieta

    Chlapečka Veroniky Kašákové ochrání před fenylketonurií přísná dieta

    Reflex.cz Vláda nechce vzdělané a kriticky myslící lidi, ale nevolníky do montoven, říká hospodářská historička

    Vláda nechce vzdělané a kriticky myslící lidi, ale nevolníky do montoven, říká hospodářská historička

    E15.cz Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Abecedazahrady Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    Další doporučené recepty:

    Jahodové řezy se zakysanou smetanou
    Jahodové řezy se zakysanou smetanou
    Jahodové řezy V.
    Jahodové řezy V.
    Jahodové řezy VII.
    Jahodové řezy VII.
    Jahodové těstoviny
    Jahodové těstoviny
    Jahodové tiramisu II.
    Jahodové tiramisu II.
    Jahodovo - vanilkový tvaroh
    Jahodovo - vanilkový tvaroh
    • Recepty.cz
    • Jahodové řezy z Galaretky
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí