Bramborové noky s kuřetem a zelím

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Noky:
    • 400
      g vařené brambory ve slupce
    • 1
      ks vejce
    • sůl -dle chuti
    • 250
      g hrubá mouka cca
    • solamyl (bramborový škrob) na podsypání
    • 400
      g kysané zelí
    • 2
      ks cibule -jemně pokrájená
    • olej
    • cukr krupice -dle chuti
    • sůl
    • 400
      g kuře pečené cca 300-

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zelí si 5 minut povaříme v trošce vody, scedíme. Na oleji si dozlatova osmažíme cibuli, kterou vmícháme do zelí, ochutíme cukrem a solí dle chuti.
2
Uvařené brambory si oloupeme,jemně nastrouháme, smícháme s vejcem, solí a moukou (dle potřeby).
3
Z těsta si na podsypaném vále uděláme delší válečky silné asi 1 - 1,5 cm, které nožem pokrájíme na stejně velké dílky, které vhazujeme do vroucí vody, opatrně zamícháme. Po vyplavání vaříme cca 5 - 8 minut (dle velikosti), pak scedíme a smícháme se zelím a drobně pokrájeným kuřetem, které nám například zbylo od minulého oběda. Pro urychlení můžeme místo noků použít gnocchi-polotovar.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Tereza
    Tereza |

    12. 5. 2016 21:58

    Super <3

  • smiley536
    smiley536 |

    7. 6. 2015 21:12

    Kuře jsem udělala k tomu s kořením na kuře a bylo to výborné :)

  • PetraJ7
    PetraJ7 |

    20. 2. 2014 20:07

    Dnes uvařeno, přidala jsem jen drcený kmín a nemá to chybu. Děkuji a doporučuji :-)

  • Majda
    Majda |

    10. 7. 2013 19:46

    Kuře jsem nechala zvlášť a zamíchala jen zelí s noky dělané z dvojího množství, no výborné, výborné, výborné.

  • raketak
    raketak |

    20. 5. 2013 11:24

    lidi zadny strachy, neni to moc makacka ale bomba to teda je, cauves

  • Klára Nová
    Klára Nová |

    21. 11. 2011 07:54

    Dělám tohle jídlo i z pečeného vepřového boku, noky jsou hotové rychle a ani s nimi není velká práce. Mě chutnají i samotné noky jen s podušeným zelím, ale maso je samozřejmě pro hlavu rodiny důležitá součást jídla, takže nesmí chybět. Je to výborné :-* .

  • Mili
    Mili |

    16. 6. 2011 13:16

    Gnocchi polotovar jsou hnus bez chuti. Já dělám nočky z prášku na bramborové těsto, neb jsem taky líná. Jen jednou jsem je dělala poctivé a byly moc dobrí.

  • Míla
    Míla |

    7. 5. 2011 19:42

    perfektní bašta, noky nedělám, z lenosti koupím bramborový knedlík