Dietní rychlá jakočína

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: dada999

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g kuřecí maso prsa
    • 1
      ks červená paprika
    • 0,5
      ks pórek
    • čínské zelí 2 listy
    • cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce sojová omáčka
    • mletý kmín
    • zázvor - mletý
    • 0,5
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      lžička cukr
    • 2
      lžička ocet

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Prsa nakrájiíme na kostičky cca 2x2 cm, cibuli na tenké měsíčky a vhodíme na omaštěnou vok pánev s neadhezním povrchem (např. teflon). Pokud máme kus zázvoru tak oloupaný najemno psekaný přihodíme, rychle mícháme, až všechno maso zbělá a přiklopíme poklicí, stáhneme plamen. Zatímco se maso dusí, pokrájíme papriku a zelí na kostky, pór na kroužky (papriku zvlášť) a připravíme si zálivku: nadrcený česnek, koření, sojovku, cukr, solamyl, ocet a trochu vody dokonale smícháme. Na pánev přihodíme papriku, přitopíme a chvíli mícháme přihodíme pór a 1 min. mícháme, přihodíme zelí a zalijeme opět zamíchanou směsí zamícháme. Vypneme plamen zamícháme znovu a hotovo. Zelenina musí být skoro syrová.
2
Je mi jasné, že číňan by mě za to zabil, ale je to dietní a celkem dobré.
3
Příloha: rýže, nudle.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • radka
    radka |

    11. 1. 2011 19:33

    to znam :'(

  • Kamil Krybus
    Kamil Krybus |

    22. 2. 2008 12:10

    Dado, ocet je možné nahradit vínem. Ale porovnám-li některé dříve uváděné recepty, které se honosily názvem "čína", tak ty jsi té skutečné číně z okolí Šanghaje nejblíž!

Poslední navštívené:

Abecední seznam: