Dijonská vejce se slaninou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Množství dle počtu strávníků
    • vařená vejce na tvrdo
    • anglická slanina nebo moravská, kladenská, vahalova...
    • 100
      g majonéza
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý mletý
    • 3
      lžíce dijonská hořčice
    • lák z okurek podle potřeby

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce oloupeme, pokrájíme na měsíčky a narovnáme na talíř, talířek, tác... .
2
Plátky slaniny pokrájíme na čtverečky a nasucho vyškvaříme na rozehřáté pánvi. Vyndáme na ubrousek a necháme zchladnout.
3
Z majolky, hořčice, soli a pepře umícháme středně hustou omáčku (dip), kterým přelijeme podle chuti pokrájená vejce. Pokud je dip hustý, naředíme ho lákem z okurek podle potřeby.
4
Na vejce nandáme vychladlou slaninu a podáváme.
5
Podáváme s čerstvým pečivem nebo jen tak, jako chuťovku.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ela
    Ela |

    20. 4. 2015 15:01

    Výborné.