Chlupaté knedlíky III.

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jana Hamalova

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g brambory
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • strouhanka
    • polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Slijeme vodu, přidáme vejce, sůl, strouhanku a polohrubou mouku, tak aby těsto bylo husté. Strouhanky dát o něco víc, než mouky.
2
Mouka by měla držet těsto pohromadě, ale strouhanka je udělá kypré. V ruce děláme knedlíky a zavařujeme do vroucí vody. Stráhneme oheň tak, aby jen trochu probublávaly. Ne vařit naplno.
3
Asi po 10 minutách jeden vyzkoušet, jestli jsou hotové. Kdo chce může do těsta přidat trochu majoránky. Knedlíky se dělají větší, ne úplně malé.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Eva
    Eva |

    26. 5. 2016 13:15

    Dneska jsem jim dala korunu a nevím proč :'( . Rozvařily se na kaši tak, že jsem musela mazat rychle k vietnamcovi pro knedlík.

  • Jara
    Jara |

    23. 2. 2014 12:50

    Dnes byly k pečené kačeně se zelím a moc jsme si pochutnali. Příště je udělám zase. :-)

  • Jana
    Jana |

    3. 5. 2013 19:46

    Moc dobré,vařím je již několik let a pořád jsou oblíbené,já osmahnu cibuli a slaninku a vše smíchám se zelím ;-) i chlupáče,dělám jich fakt hodně,ale vždy je to málo

  • januskaa1
    januskaa1 |

    3. 10. 2012 11:52

    Výborné, rychlé a levné! :-) místo strouhanky jsem dala žemle z rohlíků a přidala nakrájenou šunku! Moc jsme si pochutnali!

  • Lenka 1
    Lenka 1 |

    7. 1. 2012 18:03

    moc jsme si pošmákli

  • Trixie
    Trixie |

    26. 12. 2010 13:48

    Jednoduché, rychlé a chutnalo všem. Jiné už nedělám.

  • zajajana
    zajajana |

    14. 11. 2010 11:47

    Teď jsem chlupáče vyndala z hrnce, jsou výborné. Jako od maminky :-)

  • Irena Sedláčková
    Irena Sedláčková |

    23. 3. 2008 09:08

    toto jsou nejlepší chlupaté knedlíky co znám , když brambory oloupu a nastrouhám tak je spařím horkým mlékem, aby moc neztmavly a pak pokračuji. Jsou bezva jako příloha k masu.