Pečená zelenina s glazovaným bůčkem

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g brambory typ B - menší
    • 2
      ks kapie
    • 1
      ks cuketa střední
    • 2
      ks červená cibule
    • olivový olej
    • 6
      snítka rozmarýn
    • 800
      ks vepřový bůček bez kůže a kosti
    • 80
      g zavařenina meruňková
    • 1
      lžička chilli vločky
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory pečlivě umyjte a pokrájejte na menší měsíčky, kapie očistěte a pokrájejte na kousky velikosti sousta, stejně tak cuketu, cibuli nakrájejte na klínky. Vše dejte do zapékací mísy, osolte, opepřete, zalijte 2 lžícemi olivového oleje, přidejte snítky rozmarýnu a dobře promíchejte. Dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C, asi 15 minut.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Bůček nakrájejte na plátky silné asi 1 cm a osolte je. Zavařeninu promíchejte s několika lžícemi teplé vody a chilli vločkami, poté směs štětcem či mašlovačkou rozetřete na plátky bůčku. Maso rovnoměrně naskládejte na předpečenou zeleninu. Pekáč vraťte do trouby a společně pečte dalších 15–20 minut. Maso by mělo být vypečené dozlatova a zelenina upečená na skus. Pokud je třeba, dopečte vše ještě pár minut pod grilem.

RADA: Další recepty z vepřového masa!

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.