• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Pečený bůček
    Napište svůj komentář k receptu

    Pečený bůček

    autor: F.O.O.D.
    0.0
    moje hodnoceni
    1.5
    hodnotilo: 2
    doba přípravy: 135 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Pečený bůček
    Pečený bůček
    Pečený bůček
    Pečený bůček
    Pečený bůček
    Pečený bůček
    Pečený bůček
    Pečený bůček
    Pečený bůček
    7fotografií
    Nahrát fotku
     

    Dozlatova upečený bůček ochucený hřebíčkem, badyánem a skořicí, podlitý pivem a doplněný o cibuli, pastiňák a batáty. Šťáva vyšperkovaná rybízovou marmeládou dodá pokrmu ještě lepší chuť, takže se všichni strávníci budou olizovat až za ušima.

    Suroviny

    4 porce
      • 1
        kg vepřový bůček
      • 10
        ks hřebíček
      • 2
        lžíce sůl
      • 3
        kg cibule
      • 3
        kg pastinák
      • 1
        ks skořice svitek
      • 3
        ks badyán
      • 2
        lžíce hořčice plnotučná
      • 500
        ml pivo 12
      • 1
        lžíce rybízová marmeláda
      • pepř mletý
      • 2
        ks batáty

    Postup přípravy receptu

    1
    Kůži vepřového boku nařízněte do mřížky. Hřebíček spolu se solí smíchejte a nadrťte v hmoždíři a vetřete do kůže.

    RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

    2
    V troubě rozehřáté na 185 °C pečte v pekáčku přiklopené maso asi 90 minut. Odklopte, osolte a opepřete, přidejte nakrájenou zeleninu, skořici, badyán, hořčici a podlijte pivem, dejte odklopené péct na dalších 40 minut.

    RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

    3
    Zeleninu s masem vyndejte, do šťávy přidejte vývar s marmeládou a krátce redukujte. Dochuťte solí a pepřem. Maso podávejte se zeleninou a vypečenou šťávou.

    RADA: Vepřové v hlavní roli: ty nejlepší recepty

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Bůčková roláda s nádivkou

    Bůčková roláda s nádivkou

    Glazovaný vepřový bok

    Glazovaný vepřový bok

    Rolovaný bůček s pestem, salátem a meruňkovou majonézou

    Rolovaný bůček s pestem, salátem a…

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
    Maso Oběd Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Badyán Batáty Cibule Hořčice plnotučná Hřebíček Pastinák Pepř mletý Pivo Rybízová marmeláda Skořice Sůl Vepřový bůček

    Jak krájet cibuli

    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Domácí Rumcajs

    Domácí Rumcajs

    Zázvorový čaj II.

    Zázvorový čaj II.

    Nepečený jablkový dort

    Nepečený jablkový dort

    Hrníčková buchta

    Hrníčková buchta

    Kompotová buchta na plech

    Kompotová buchta na plech

    Celerový salát - zdravě a chutně

    Celerový salát - zdravě a chutně

    Drožďové knedlíčky - kořeněné

    Drožďové knedlíčky - kořeněné

    Šunkovo-sýrové karbanátky

    Šunkovo-sýrové karbanátky

    Kuřecí maso se šunkou a hermelínem

    Kuřecí maso se šunkou a hermelínem

    Doporučujeme

    20 minut
    Sekaná se slaninou a zeleninou

    Sekaná se slaninou a zeleninou

    30 minut
    Polévka z červené čočky

    Polévka z červené čočky

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Jak krájet cibuli

    Poslední sledované recepty

    63
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    46
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    31
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie
    25
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    25
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka

    Zajímavé články

    Gastronomické trendy roku 2021: Domácí fine dining, brunch a šéfkuchař do domu
    Gastronomické trendy roku 2021: Domácí fine…
    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší recepty na pizzu 5x jinak
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší…
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…

    Sledujte nás

    AHA.cz Tak to je síla! Svatba Písařovicové a Jakuba Prachaře?

    Tak to je síla! Svatba Písařovicové a Jakuba Prachaře?

    AHA.cz Paroubková potopila manžela! Z toho se už nevykroutí

    Paroubková potopila manžela! Z toho se už nevykroutí

    AHA.cz Deník Aha! 28.1.2021

    Deník Aha! 28.1.2021

    Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a dietních večeří z kuřecího masa

    Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a dietních večeří z kuřecího masa

    Dáma.cz Vánoce ještě nekončí: Co vařit na Boží hod a na Štěpána

    Vánoce ještě nekončí: Co vařit na Boží hod a na Štěpána

    Ženy.cz Absolutní vrchol haute couture: Nevěsta na koni a Demi Moore na molu

    Absolutní vrchol haute couture: Nevěsta na koni a Demi Moore na molu

    Maminka.cz Kdysi a teď: Po letech se znovu nafotili, veselé i dojemné snímky vás dostanou

    Kdysi a teď: Po letech se znovu nafotili, veselé i dojemné snímky vás dostanou

    Reflex.cz Marek Stoniš: Míru zdar, nebílému zvláště

    Marek Stoniš: Míru zdar, nebílému zvláště

    E15.cz Pragovka v novém hávu. Karbonový supersport se 465 koňmi

    Pragovka v novém hávu. Karbonový supersport se 465 koňmi

    Abecedazahrady Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Další doporučené recepty:

    Pečený (grilovaný) hrášek
    Pečený (grilovaný) hrášek
    Pečený amur se žampiony a cibulí
    Pečený amur se žampiony a cibulí
    Pečený bramborák
    Pečený bramborák
    Pečený bůček s drůbežími játry na kmíně
    Pečený bůček s drůbežími játry na kmíně
    Pečený bůček s játry na kmíně
    Pečený bůček s játry na kmíně
    Pečený celer s hruškami
    Pečený celer s hruškami
    • Recepty.cz
    • Pečený bůček
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí