Pečený bramborák

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 5 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ziťulka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kg brambory
    • 1
      ks cibule velká
    • 10
      stroužek česnek celá menší palice
    • 4
      ks vejce
    • 4
      ks klobása
    • 2
      lžíce hladká mouka vrchovaté
    • sůl 2 a půl lžičky
    • pepř mletý půl lžičky
    • 3
      lžička majoránka
    • sádlo na vymazání plechu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Postup je jako na klasické bramboráky. Brambory, cibuli a česnek očistíme a nastrouháme na hrubo v robotu. Potom přidáme do mísy klobásy nakrájené na kostičky, vejce, mouku, majoránku, sůl a pepř, vše důkladně zamícháme.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Hotové těsto nalijeme na sádlem vymazaný plech a dáme do předehřáté trouby na 180°C, na cca 30 - 40 minut upéct (dozlatova). Těsto musí být maximálně 2 cm vysoké, jinak to nebude tak výborný a křupavý. Pokud máte malý plech a těsto bude vysoké cca 5 cm, tak to nebude dokonalé :-)

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na domází pizzu

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: