Lehký jemný ovocný dort

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Korpus
    • 6
      ks vejce
    • 200
      g moučkový cukr
    • 280
      g hladká mouka
    • 0,5
      lžička prášek do pečiva
    • tuk
  • Krém
    • 1,5
      dl mléko
    • 4
      lžíce vanilkový pudink
    • 180
      g máslo
    • 180
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce kakao
  • Ozdoba navrch
    • 2
      balení smetana ke šlehání
    • 2
      balení ztužovač šlehačky
    • 3
      ks banány
    • 250
      g jahody
    • kokosové hoblinky
    • čokoládové hoblinky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dortovou formu vymažeme a vysypeme moukou. Našleháme žloutky s polovinou cukru, postupně přiléváme 3-4 lžíce vařící vody a šleháme do husté pěny. Z bílků ušleháme sníh, přidáme zbytek cukru a vyšleháme do tuha. Do žloutkové pěny střídavě přimícháváme sníh a mouku, nakonec vmícháme prášek do pečiva. Těsto vlijeme do formy a dáme do předehřáté trouby (elektrický sporák 200 °C / plyn stupeň 3) a pečeme 8 minut, pak teplotu snížíme a dopečeme (propečení zkusíme párátkem).
2
Upečený korpus vyjmeme z trouby a dáme chladnout. Mezitím uvaříme pudink (návod je na obalu) a necháme jej vychladnout. Změklé máslo ušleháme s cukrem dohladka a postupně vmícháme vlažný pudink a krátce zašleháme. Dále do krému zamícháme kakao.
3
Vychladlý korpus podélně rozřízneme. Spodní díl potřeme vrstvou krému. Oloupané banány rozkrájíme a položíme na krém, překryjeme další částí krému a přitiskneme vrchní část dortu.
4
Smetanu se ztužovačem vyšleháme do husté pěny, kterou potřeme dort i jeho obvod. Následně zdobíme kokosovými a čokoládovými hoblinkami, jahodami, popřípadě banánem či kiwi dle naší fantazie.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.