Portobello s nivou a šunkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
Získejte elektricý gril zdarma!
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks čerstvé žampiony PORTOBELLO
    • 120
      g sýr niva
    • 80
      g šunka dušená, zauzená, od kosti...
    • 1
      stroužek nasekaný česnek větší
    • bylinky dle chuti: petrželka, pažitka...
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce strouhanka čerstvá, cca
    • máslo nebo olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žampiony očistíme a opatrně z nich vyřízneme nohy, které můžeme přidat do směsi, kterou budeme plnit žampiony, nebo je dáme volně péct se žampiony, případně je použijeme do polévky...
2
Nivu nastrouháme do misky, přidáme nasekaný nebo nastrouhaný česnek, jemně pokrájenou šunku, čerstvě nasekané bylinky, vejce, strouhanku nastrouhanou z ne zcela tvrdých rohlíků, veky či toustového chleba a vše dobře promícháme.
3
Solit ani nemusíme vzhledem ke slanosti Nivy a šunky, případně jen opepříme.
4
Připravenou směs rozdělíme do hlav portobello žampionů, které přendáme do máslem nebo olejem vymazané zapékací mísy, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 20-25 minut, pak odklopíme a krátce dopečeme vršky směsi dozlatova.
5
Podáváme s čerstvou zeleninou, se zeleninovými saláty, s opečenými tousty. bramborovou kaší...
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: