Portobello s uzenou mozzarellou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks čerstvé žampiony steakové PORTOBELLO
    • 100
      g mozzarella uzená
    • 1
      ks vejce
    • 50
      g uzená šunka nebo dušená, cca
    • 2
      lžíce strouhanka čerstvá, cca 30 gramů
    • sůl dle chuti
    • máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žampiony očistíme a opatrně odstraníme nohy, které buď pokrájíme do směsi, kterou budeme plnit klobouky steakových žampionů, nebo je dáme upéct společně s naplněnými klobouky, případně použijeme do polévky.
2
Mozzarellu se šunkou pokrájíme na malé kousky a dáme do misky, kam přidáme vejce, osolíme, můžeme přidat i trochu bylinek (petrželka, pažitka...) nebo špetku muškátového květu. Vše promícháme a dle potřeby zahustíme strouhankou z ne zcela tvrdého pečiva (rohlík, toustový chléb...).
3
Do klobouků rozdělíme připravenou směs, trochu přimáčkneme a dáme do zapékací mísy vymazané máslem (olejem). Zaklopíme a vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů na 20 minut. Pak odklopíme a dopečeme dozlatova.
4
Podáváme s bramborovou kaší, bramborem, toustem, zeleninovým salátem...
Zařazení: Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé žampiony Máslo Mozzarella Strouhanka Sůl Uzená šunka Vejce

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: