Portobello s Raclette sýrem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks čerstvé žampiony PORTOBELLO
    • 120
      g sýr raclette Livradoux - zrající sýr
    • 1
      ks vejce
    • 2
      plátek sušená šunka
    • sůl
    • 40
      g strouhanka ze staršího rohlíku, cca
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Steakové žampiony portobello očistíme a opatrně z nich vyřízneme nohy, které můžeme nasekat do směsi, kterou budeme žampiony plnit, nebo je dáme volně upéct s naplněnými žampiony, případně je použijeme do polévky...
2
Raclette sýr nakrájíme do misky, přidáme pokrájenou sušenou šunku a vejce. Dle chuti osolíme, směs promícháme a dle potřeby (hustoty směsi) zahustíme strouhankou. Tu dáváme čerstvou, ze staršího, ne zcela tvrdého pečiva, kterou si rozmixujeme nebo nastrouháme.
3
Směs rozdělíme do klobouků žampionů, lehce přimáčkneme, žampiony vložíme do olejem vytřené zapékací misky, zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby na 200 stupňů na 25 minut. Pak odklopíme a krátce dopečeme vršky náplně dozlatova.
4
Podáváme s čerstvou zeleninou, zeleninovými saláty, opečenými tousty, bramborovou kaší...
Zařazení: Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé žampiony Olej Strouhanka Sůl Sušená šunka Sýr Raclette Vejce

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: