Portobello (nejen) s uzeným sýrem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks čerstvé žampiony PORTOBELLO
    • 25
      g uzený špek
    • 1
      stroužek česnek větší
    • 60
      g anglická slanina nebo moravská...
    • 120
      g uzený sýr
    • 1
      ks vejce
    • 3
      lžíce strouhanka čerstvá, cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • bylinky dle chuti
    • olej nebo máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žampiony PORTOBELLO očistíme a opatrně z nich vyřízneme nohy, které drobně pokrájíme.
2
Na drobně pokrájeném špeku si osmažíme pokrájené nohy od žampionů a dále přidáme krátce osmažit i nasekaný česnek a drobně pokrájenou slaninu. Odstavíme a necháme zchladnout, vmícháme vejce, nastrouhaný uzený sýr, osolíme a opepříme dle chuti a můžeme vmíchat například i trochu petrželky nebo pažitky.
3
Směs zahustíme asi třemi lžícemi strouhanky, kterou si uděláme z ne zcela tvrdého bílého pečiva (veka, rohlík, toustový chléb). Vše promícháme a rozdělíme směs do klobouků žampionů.
4
Do zapékací mísy dáme maličko oleje nebo másla, vložíme plněné klobouky žampionů, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 20 - 25 minut. Pak odklopíme a dopečeme krátce vršky náplně dozlatova.
5
Podáváme se zeleninou a opečenými tousty nebo s bramborovou kaší...
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: