Portobello (nejen) se sušenými rajčaty

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks čerstvé žampiony PORTOBELLO
    • 100
      g ementál nebo Gouda...
    • 80
      g šunka dušená, zauzená, od kosti...
    • 6
      lžička sušená rajčata nakládaná v oleji, cca 5 -
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce strouhanka čerstvá, cca
    • máslo nebo olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žampiony portobello očistíme a opatrně z nich vyřízneme nohy, které můžeme nasekat do směsi, kterou budeme žampiony plnit, nebo je dáme volně upéct s naplněnými žampiony, případně je použijeme do polévky...
2
Tvrdý sýr nastrouháme do mísy, přidáme drobně pokrájenou šunku, nasekaná rajčata, vejce, strouhanku nastrouhanou z ne zcela tvrdých rohlíků, sůl dle slanosti sýru a šunky a opepříme.
3
Vše promícháme a směs rozdělíme do klobouků žampionů, které přendáme do zapékací mísy vymazané máslem nebo olejem, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 25 minut. Pak odklopíme a krátce dopečeme vršky náplně dozlatova.
4
Podáváme s čerstvou zeleninou, zeleninovými saláty, opečenými tousty, bramborovou kaší...
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: