Krémové rizoto s lososem

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 11
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: pippiva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
File opláchneme, případně odstraníme kůži a nakrájíme na malé kousky. Šalotku nakrájíme na jemno.
2
V hrnci rozehrřejeme trochu oleje, kousek másla a dáme orestovat šalotku a oloupaný celý česnek, který potom odstraníme. Poté přidáme kousky lososa, chvíli restujeme, přidáme rýži (rýži neoplachujeme) a vše za stálého míchání opražíme dokud rýže nezprůsvitní. Zalijeme vínem, necháme odpařit a přidáme malé množství vařícího vývaru. Zmírníme oheň, promícháme a vždy, když se vývar odpaří a rýže zhoustne, přidáme další vývar. Takto pokračujeme dokud rýže není dostatečně měkká a má krémovitou konzistenci. Osolíme, ale pokud máme slaný vývar, tak již nesolíme. Odstavíme z ohně, přidáme lžíci másla, petrželku, promícháme a necháme odstát pár minut. Ihned podáváme, ozdobíme trochou petrželky, můžeme opepřit.
3
Rýži neoplachujeme abychom neodstranili škrob, který nám přispěje ke konečné krémovitosti rizota. Čerstvého lososa můžeme nahradit i uzeným.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Leia
    Leia |

    5. 4. 2017 12:38

    Nevím, jestli by nebylo lepší vařit rýži zvlášť a osmahnutého lososa tam pak zamíchat až do hotového. Takhle se tam ten losos bude vařit hrozně dlouho.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    21. 1. 2017 23:01

    Ano, chápete to dobře.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    21. 1. 2017 23:00

    Naprosto vynikající!

  • Richard
    Richard |

    2. 11. 2016 17:01

    Chápu dobře, že rýže se samostatně nevaří, nasype se do hrnce s osmahnutou šalotkou rovnou suchá, syrová?

  • mailis
    mailis |

    9. 4. 2016 11:48

    Vyzkoušeno, výborné - chutná i dceři,která rizoto nejí :-)

  • mailis
    mailis |

    20. 6. 2015 13:49

    Vyzkoušela a velmi dobré a rychlé.

  • HelenaPa
    HelenaPa |

    17. 1. 2014 09:22

    Přidala jsem kousek pórku. Byla to vynikající večeře. Dávám velkou 1.

  • lenka.zima
    lenka.zima |

    16. 10. 2013 12:02

    výborné

  • Lukáš
    Lukáš |

    6. 10. 2013 22:15

    Monstrózní, grandiozní... Super výsledek i jako začátečník. Napadlo mě příště tam dát krevety. :-)

  • Káťa
    Káťa |

    24. 4. 2012 16:32

    super recept, je to opravdu úžasné jídlo:)

  • pippiva
    pippiva |

    18. 2. 2012 11:41

    :-D To me tesi.

  • jirka
    jirka |

    17. 9. 2011 12:30

    fakt vyborny! jak nekde u kolosea v origos italsky restauraci. pouzil jsem uzenyho lososa, vubec neni treba solit a je to supr dobry a jednoduchy! dikes