Krupičková polévka s vejcem

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 3
Získejte elektricý gril zdarma!
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      l zeleninový vývar
    • 100
      g karotka (Baby)
    • 80
      g mražený hrášek
    • 80
      g dětská krupice
    • 80
      g vejce
    • sůl
    • 1
      lžíce vegeta
    • 3
      ks naťové cibulky
    • petrželka (Snítka na ozdobu)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Karotku a hrášek zalijeme vroucím vývarem a 5 minut zvolna povaříme. Pak sejmeme z plotny, za stálého míchání vsypeme krupičku a opět přivedeme k varu. Do polévky vmícháme rozšlehané vejce a vaříme ještě asi 15 minut. Nakonec polévku ochutíme solí a vegetou. Cibulky i s natí nakrájíme na kolečka a krátce před podáváním přidáme do polévky. Ozdobíme petrželkou.
Kategorie: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Marsel
    Marsel |

    29. 4. 2015 11:48

    taky jsem zkusila podle paní Evy :-) moc dobrá a měla i krásnou barvu ;-) 5-letá dcera si chtěla i přidat <:-)

  • Hedvika
    Hedvika |

    1. 2. 2011 11:33

    dělala jsem podle paní Evy a nemá to chybu :-)

  • lenka galvasová
    lenka galvasová |

    27. 10. 2008 19:08

    Tak já,rozšlehám vejce,postupně přidávám krupičku až vznikne těstíčko a tuto hmotu lžičkou nebo přes cedník pasíruji.Je to nejlepší krupičková polévka.Zkuste to,uvidíte a pochutnáte si.

  • Anonym
    Anonym |

    13. 11. 2007 10:34

    lZE TO I NAOPAK - NA MÁSLE ORESTOVAT KRUPIČKU,ZALÍT VEJCEM ,OSOLIT TROCHU .AŽ SE UDĚLÁ ,,MÍCHANÉ VEJCE"ZALIJEME VÝVAREM A PŘIDÁME OSTATNÍ.VZNIKNOU V POLÉVCE TAKOVÉ NOČKY, NO SPÍŠE CUCKY A TY JSOU MŇAM.:-))PS

  • Anonym
    Anonym |

    12. 11. 2007 15:20

    Zkuste místo mražené čerstvou zeleninu - a přidejte i trochu ustrouhaného nebo nadrobno pokrájeného celeru, petržele a cibule, + jakoukoliv jinou čerstvou zeleninu dle obsahu lednice a chuti, čerstvý nebo sušený libeček, krupici hrubou, krapet (2-3 lžíce) mléka, vejce vyklepnout vcelku do vařící polévky a teprve po minutce, když se vejce malounko zdrcne, promíchat.

  • Jana Kozlová
    Jana Kozlová |

    16. 3. 2005 19:04

    evo souhlasím s tebou je to pak více chutnější

  • Eva
    Eva |

    15. 3. 2005 09:04

    Zkuste nastrouhanou kořenovou zeleninu (na hrubém struhadle) orestovat na másle, přisypat dětstou krupičku a nechat chvilku restovat - míchat ať se nepřipálí - a pak teprve přilít vývar, dát ostatní zeleninu (třeba ten hrášek) a dodělat podle receptu (rozšlehat vejce). Orestovaná zelenina dá polévce vynikající chuť.

Další doporučené recepty: