Krupicový nákyp s jablky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: jarmiljarmil

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      ml mléko polotučné
    • 80
      g hnědý cukr
    • sůl špetka
    • 150
      g dětská krupice
    • 30
      g máslo
    • 5
      ks vejce
    • 1
      lžička vanilková esence
    • 1
      lžička citronová kůra nastrouhaná
    • 1
      ks jablko
    • 1
      lžíce med
    • 1
      lžíce rozpuštěné máslo
    • 1
      lžíce rozinky
    • strouhanka + máslo na vymazání
    • mleté vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mléko s polovinou cukru a solí přiveďte k varu. Teplotu snižte a za stálého míchání vsypte krupičku. Vymíchejte hladkou hustou kaši. Pak do ní všlehejte máslo a nechte ji vychladnout. Oddělte žloutky od bílků.
2
Žloutky utřete s vanilkovou esencí a citronovou kůrou a vmíchejte do kaše. Bílky vyšlehejte se zbylým cukrem do pevného sněhu a zvolna po částech ho zapracujte do kaše. Přendejte do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací formy.
3
Troubu předehřejte na 180 °C a pečte 45–50 minut. Jablko nakrájejte na plátky a krátce ho poduste s medem, máslem a rozinkami. Plátky horkého jablka rozložte na povrch upečeného nákypu. Posypte ořechy a servírujte.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.