Smetanová koprová polévka s fazolkami a vejcem

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g zakysaná smetana
    • 3
      lžíce kopr - čerstvě nasekaný,
    • 3
      ks brambory
    • 4
      ks vařená vejce natvrdo
    • 300
      g zelené fazolky
    • sůl dle chuti
    • ocet dle chuti (nemusí být)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oloupeme, drobně pokrájíme, dáme vařit do osolené vody společně s očištěnými a pokrájenými fazolkami doměkka. K uvařeným bramborám a fazolkám vmícháme smetanu s posekaným koprem, dochutíme solí, dle chuti i octem a krátce povaříme. Kdo má rád sladkokyselá jídla, může přidat i lžičku cukru. Pokud jsme smetanu nerozmíchali ve velkém množství vařené vody z brambor a fazolek, nemusíme polévku nijak zahušťovat. Hotovou polévku dozdobíme pokrájeným vejcem a podáváme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ája
    Ája |

    22. 9. 2016 11:10

    Vejce jsem zamíchala hned do polévky, a byla tedy vážně skvělá!

  • apalička
    apalička |

    11. 6. 2015 19:12

    je výborná dávám velkou jedničku :-)

  • Vlaďka
    Vlaďka |

    17. 9. 2014 11:35

    Naprostá spokojenost celé rodiny, polévka byla výborná.

  • Romana
    Romana |

    28. 5. 2014 19:55

    Musím uznat, že polévka je to výborná a nebyla s ní skoro žádná práce. Smetana jí ochutila tak dobře že jsem nedávala už ani ten ocet. Děkuji.

  • svedova.s
    svedova.s |

    27. 2. 2014 18:55

    Vynikající, sytá, jednoduchá a rychlá....doporučuji :-)

  • krehulka
    krehulka |

    22. 11. 2013 03:46

    mňamka veliká, díky moc za recept i za všechny ostatní - ráda podle nich vařím, je to záruka kvality:-)

  • Andrea
    Andrea |

    13. 8. 2013 09:16

    Nepotřebuje nic navíc, je dokonalost sama.

  • Petruše Macurová
    Petruše Macurová |

    30. 9. 2012 20:07

    Polévka je výborná,děkuji!Pro paní Janu:vařte ve vodě jen tak palec nad bramborama,zředit se polívka dá vždycky,ale opačně je to horší.

  • Jana
    Jana |

    16. 9. 2012 21:27

    Chtěla jsem se zeptat, v jakém množství vody je ideální polévku vařit, aby se již nemusela zahušťovat a aby jí zase nebylo málo. Děkuji za odpověď

  • Alena Novotná
    Alena Novotná |

    14. 8. 2012 15:53

    Extra polívčička, díky za výborný recept O:-) .

  • Pekařová
    Pekařová |

    25. 6. 2012 08:21

    Dělám jí ráda a často, je to vynikající polévka <:-) . Určitě jí zkuste, je strašně jednoduchá!

  • Jarmila Nováková
    Jarmila Nováková |

    10. 2. 2012 09:53

    Patří mezi naše oblíbené a na talířích si ji kyselí každý sám. Vnoučkům chutná taky, ale že je vydatná nesní už většinou další jídlo ;-) :-) .

  • Kamča
    Kamča |

    14. 11. 2011 09:33

    Hotovo a je výborná!!! Kopr i fazolky jsem dala ze sklenice až po uvaření brambor, pak smetanu. Určitě jí zase někdy uvařím. :-*

  • Bláhová
    Bláhová |

    16. 9. 2011 11:48

    Fazolkovou polévku dělám a máme jí moc rádi, tahle je ale bez debat nejlepší jakou jsem kdy uvařila, a že jich mám za sebou pěknou řádku.