Vepřové se zelím v minutkové verzi

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
Získejte elektricý gril zdarma!
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g vepřová krkovice nebo plec či karé
    • sůl
    • pepř mletý
    • 200
      g kysané zelí okapané
    • 1
      lžička cukr krupice
    • 1
      ks cibule
    • 1
      stroužek česnek větší
    • 80
      g česnekový bok nebo anglická či Váhalova slanina
    • sádlo nebo olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na rozpálené pánvi s troškou sádla či oleje osmažíme pokrájené osolené a opepřené kostky nebo nudličky masa ze všech stran dozlatova. Kdo chce, může maso nechat jako plátek, který před tepelnou úpravou naklepe a po stranách nakrojí, aby se nezkroutil.
2
Po osmažení maso vyndáme z pánve a udržujeme v teple. Do výpeku dáme na klínky nebo nudličky pokrájenou cibuli, kterou osmažíme lehce dozlatova, následně k ní přidáme osmažit na nudličky pokrájený česnekový bok (případně slaninu) a na závěr ještě nasekaný česnek.
3
Do této směsi přisypeme zelí, které můžeme překrájet na kratší kousky, mírně osladíme, promícháme, zaklopíme, ale plamen příliš nemírníme a takto krátce podusíme.
4
Zelnou směs nandáme na talíř a na ní navršíme smažené přírodní maso, nebo maso do zelné směsi vmícháme.
5
Podáváme s brambory, gnocchi, špeclemi či chlebem.
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: